A kovászos uborka mindenki kedvence, ha eddig csak melegben csináltál, most elolvashatod, hogyan kerülhet az asztalra télen is ez a finomság. A recept nagyon egyszerű, érdemes kipróbálni!

Hirdetés

Hozzávalók

  • kovászolni való uborka,
  • víz,
  • kapor,
  • liszt vagy nyers krumpli,
  • só.

Így készül

Első változat: 5l-es üvegbe 3 kg uborka, 2,5 l víz, 5 lapos evőkanál só, alulra kapor és egy púpos liszt a tetejére szintén és felforralni és forrón kell ráönteni.

Hirdetés

Van nyers burgonyás módszer is, hasonló csak liszt helyett alulra felülre meghámozott nyers vastag szelet burgonyát helyezünk. Ez akár a konyhapulton is megérik, nem kell neki napsütés mint a kenyeresnek, és a szaga sem az az erős. Kellemes savanyú illatú mindkét változat és ha leöblíted, üvegbe teszed az ubikat, a lébe keversz kis borkősavat rászűröd, lezárod akkor a kamra polcon sokáig eláll.

Ida Gabriella Tóth Zoltánné receptje!

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Hirdetés

Please follow and like us:
Kovászos uborka télen? Ilyen pofonegyszerű csinálni
error: Content is protected !!