Image result for shakshuka

Hirdetés

A lecsó minden formájában isteni, ez az izraeli vátozat felveszi a versenyt a magyarral, érdemes elkészíteni, mert legalább nem unjuk meg olyan hamar a lecsót.

Hozzávalók (4-6 adaghoz):

Hirdetés

¼ bögre olívaolaj, 1 hagyma kockára vágva, 4 cikk finomra vágott fokhagyma, 2 paradicsom, 3 kanál vaj, 2 kávéskanál piros paprika, 2 kaliforniai paprika, 1 teáskanál köménymag, 6 tojás, 1 doboz paradicsomszósz, 1 evőkanál cukor, só, bors, 1 csésze apró darabokra vágott Feta sajt, 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem zöld, 1 evőkanál apóra vágott koriander levél.

Elkészítés:
melegítsünk fel egy nagyobb, mélyebb serpenyőt, olvasszuk fel a vajat, majd pirítsuk meg benne az apóra vágott hagymát, fokhagymát. Adjunk hozzá egy apróra vágott paprikát, 2 evőkanál paradicsomszószt, az összezúzott paradicsomokat, és a fűszereket, fűszernövényeket. Addig forraljuk, míg a paradicsom leve elpárolog, majd húzzuk a lángot kisebbre.

Amikor a lé elpárolgott, mélyítsünk a masszába hat lyukat, és ezekbe üssük bele a tojásokat. Fedjük le a serpenyőt, addig, míg a tojások fehérje megszilárdul. A sárgájuk enyhén folyékony kell maradjon. A végén szórjuk meg egy kevés petrezselyem zölddel, és a feldarabolt Fetával.

Fogyasszuk melegen pirított kenyér társaságában.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Hirdetés

Please follow and like us:
Mentsd el a szezonra: így készül a zsidó lecsó!
error: Content is protected !!