NEM VOLT ESÉLYE A RÁKKAL SZEMBEN, FELESÉGE KARJAIBAN MENT EL A VILÁGHÍRŰ SZÍNÉSZ

Image result for gyász

Hirdetés

Nem akarta, hogy a kórházban érje a vég. Imádott feleségére hagyta minden vagyonát

Egész életében elátkozottnak érezte magát Patrick Swayze (†57). A Dirty Dancing és a Ghost elhunyt sztárját szeretteinek halála és szakmai kudarcai nyomasztották, és a tény, hogy imádott feleségével, Lisával sosem született gyermekük. A szépséges táncosnő, aki 39 éven át volt Swayze egyetlen szerelme, nem szülhetett, de a színésznek esze ágában sem volt elhagyni őt.

Patrick Swayze két éven át küzdött a hasnyálmirigyrákkal, amely már akkor a végső stádiumban volt, amikor felfedezték. Orvosai szerint a színész minden képzeletet felülmúló erővel harcolt, a legtöbb beteg harmadennyi ideig sem húzta volna.

Hirdetés

Ráadásul a sztárt évtizedek óta nyomasztotta a halál. 1991-ben édesapját vesztette el, pár hónapra rá menedzsere és legjobb barátja halt meg, két évvel később pedig súlyos depresszióval küzdő nővére lett öngyilkos. – Minél tovább élsz, annál több halállal találkozol – mondta utolsó interjúinak egyikében Swayze. – Amikor gyors egymásutánban elvesztettem apámat, a barátomat és a nővéremet, úgy éreztem, átok ül rajtam.

Ennek ellenére nem omlott össze, amikor az orvosok közölték vele: rákos, és már csak hetei lehetnek hátra. Félelmetes elszántsággal küzdött, s bár egyszer már halálhírét keltették, az utolsó pár napig nem adta fel.

– Az utolsó héten kórházban volt, bélfertőzéssel küzdött, és egy kisebb infarktuson esett át – árulta el a színész egyik közeli ismerőse. – Amikor megérezte, hogy nincs tovább, magához intette Lisát, és a fülébe súgva kérte, vigye haza. Többre már nem volt ereje. Otthon akart meghalni, a saját ágyában.

Pedig Swayze többször is kicselezte már a halált. Tíz éve egy bozóttűzben rekedt benn, kis híján megfulladt, mire ki tudott menekülni. Egy évre rá súlyos lovasbaleset érte, deréktól lefelé le is bénult pár hónapra, és pokoli erőfeszítéssel sikerült újra talpra állnia. 2002-ben pedig repülőgépével kellett kényszerleszállást végrehajtania egy autóúton. Kisgépe az aszfaltnak csapódott, ripityára tört, de ő sértetlenül mászott ki a roncsból.

A gyilkos kórral, a rákkal szemben azonban esélytelen volt. Az utolsó órákat Patrick Swayze texasi farmjuk hálószobájában töltötte, imádott felesége, Lisa karjaiban, ahol fél élete minden éjszakáján álomba szenderült. Birtokát és vagyonát teljes egészében felesége örökölte.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Hirdetés

Please follow and like us:
NEM VOLT ESÉLYE A RÁKKAL SZEMBEN, FELESÉGE KARJAIBAN MENT EL A VILÁGHÍRŰ SZÍNÉSZ
error: Content is protected !!