Csomagtartóba bokszolta a rendőr Pötyi kutyát.

Hirdetés

Egy ablak mögül telefonnal rögzítették az országos felháborodást kiváltó jelenetet. Ezen az látható, hogy egy egyenruhás rendőr a szolgálati kocsija csomagtartója előtt tart egy kutyát, majd egy hatalmasat beleüt az ebbe, aki beesik a csomagtartóba. Ezután a rendőr a kolléganőjével együtt szó nélkül beszáll a kocsiba, és elhajtanak az utcából.

Saját ebét ütötte

A dányiak megrökönyödve beszéltek a felvételről, ugyanis a videón látható G. István körzeti megbízottat és főtörzset állatszerető embernek ismerték.

G. Istvánra eljárás vár

– Három éve költöztek ide a feleségével, aki szintén rendőr, de most a pici babájuk mellett otthon van – mondta a Borsnak a család egyik ismerőse. István és Anita egy takaros társasházban élnek, a kutya velük él a lakásban, azonban gyakran kiengedik az udvarra, ahonnan nemegyszer elcsatangolt. – Gyakran kóborolt erre ez a kiskutya, de soha nem ment messze, és senkinek nem ártott. Nem gondoltuk volna, hogy István ilyet tesz, gyakran láttuk, ahogyan sétáltatja az ebet, teljesen normális fickónak tűnt – ingatta a fejét az egyik helybeli.

Felfüggesztették az állásából

Úgy tudjuk, a videót egy kisfiú és a barátja készítette, majd egyikük édesanyja küldte el az állatvédőknek, akik azonnal el­juttatták a rendőrségnek. Pár órán belül Istvánt felfüggesztették az állásából.

– A Gödöllői Rendőrkapitányság vezetője azonnali pa­rancs­noki kivizsgálást rendelt el, az érintett rendőrt február 20-i hatállyal szolgálati beosztásából felfüggesztette. A Gödöllői Rendőrkapitányság vezetője az ügy további vizsgálata céljából feljelentést tesz az erre hatáskörrel és illetékességgel rendelkező ügyészségen – tájékoztatott a rendőrség. A kutyát megvizsgálták, nem súlyos a sérülése. Úgy tudjuk, az eb Pötyi névre hallgat, és egyelőre gazdáinál maradhatott. A Bors felkereste a férfi családját, nem kívántak nyilatkozni.

Hirdetés

Elkobozzák a kutyust?

Az állatvédők kezdeményezték, hogy a férfi ne tarthasson soha többé kutyát.

– Még egy civil sem tehet ilyet, nemhogy egy hivatalban dolgozó személy. Ezért kérvényeztük a rendőrségtől, hogy az állatot bántalmazó férfit és a videón látható rendőrnőt is menesszék a munkájából. Továbbá azt is szeretnénk, ha a férfit eltiltanák az állattartástól – mondta a Borsnak Györgyevics Tamás, az Állatmentő Alakulat vezetője, aki első kézből, már hétfő este megkapta az elképesztő felvételt.

Ebben a házban él a főtörzs

TORNÓCZKY IS KIAKADT

A habilitációs kutyakiképző és állatmentő Tornóczky Anita is felháborodásának adott hangot.

– A rendőr cselekedetére egyszerűen nincsen magyarázat, az Állatvédőrség az elsők között tett feljelentést az ügy­ben. A ta­pasztalat azt mutatja, hogy a rendőrség ilyen esetekben a kisállatot lefoglalhatja, mint bűncselekmény bizonyítékát – tájékoztatott Tornóczky.

VERÉS HELYETT GYAKORLÁS

Nyakas Gábor kutyaviselkedés-szakértő szerint óriási hibát követünk el azzal, ha egyből büntetéssel sújtjuk a megszökött kedvencünket.

– A büntetés sosem megoldás, ehelyett meg kell értetni velük, hogy mit is várunk el. A megértetés azonban csak rengeteg gyakorlással érhető el, így tudni fogja, hogy mit szabad és mit nem – magyarázta a szakértő.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Please follow and like us:
Ő itt István, a kutyaverő rendőr! Ezért bántotta szegény kiskutyát
error: Content is protected !!