Kiveszed a mélyhűtőből és átteszed a fridzsiderbe a fagyasztott húst? nagyon rosszul teszed, még a családodat is veszélybe sodrod ezzel, mert súlyos a fertőzésveszély!

Hirdetés

Helyesen így olvaszd ki a csirkét:

1. tedd egy lezárható nejlonzacskóba

2. Helyezd egy tál hideg vízbe zacskóstul.

Hirdetés

Bár megszokott és jól bevált módszernek tűnik, ha a fagyott ételt a frigóban olvasztjuk ki, a helyes mód az, ha a fagyott húst vagy halat egy lezárható zacskóba tesszük, majd egy tál hideg vízbe téve olvasztjuk ki.

Image result for defrosting chicken

Miért?

• A fagyasztott csirke vízbe téve sokkal egyenletesebben és hamarabb kiolvad, mivel a víz jobban vezeti a hőt, mint a hűtőben levegő.

• Ami pedig még fontosabb:a gyors olvadás és a hideg víz miatt nem fognak baktériumok elszaporodni a hús felszínén!

• A vízben olvasztott csirke íze teltebb, finomabb, mintha hűtőben vagy mikróban végeznénk az olvasztást.

A felolvasztott mélyhűtött élelmiszert mindig a lehető leghamarabb készítsük el és együk meg!

A szakácsok szerint mikróban csak akkor engedjünk fel húst, ha azt főzni fogjuk, nem sütni – különben a húsunk túl kemény és rágós marad, hiába vetjük be a puhító praktikákat, vagy fűszersókat, reménytelen lesz a helyzet.
Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Hirdetés

Please follow and like us:
Soha ne olvaszd ki így a csirkét többé!
error: Content is protected !!