Hirdetés

Erre lesz szükség:

  • zsírszalonna
  • 1 liter víz
  • 1 bögre só
  • 3-4 levél babér
  • egész fekete bors
  • 1 vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors

Így készül:

1. A szalonnát tegyük tálba.

2. Megcsináljuk a pácot: egy liter vízbe keverjük a bögre sót, hozzárakjuk a babérleveleket, az egész borsot és a meghámozott hagymát egészben. A levet felforraljuk és forrástól kezdve egy percig főzzük.

3. Az így készült pácot ráöntjük az edényben letett szalonnára és a tetejére valami nehéz tárgyat teszünk.

Hirdetés

4. Langyos hőmérsékleten tartjuk 3-4 napig.

5. Ez után kivesszük a szalonnát a levéből, leitatjuk róla a vizet, majd bedörzsöljük a fokhagyma nyomón áttört fokhagymával és őrölt fekete borssal.

6. Hűtőben tároljuk.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Hirdetés

Please follow and like us:
Sós vízbe rakta a szalonnát! Ilyen isteni érlelt szalonnát még nem ettél!
error: Content is protected !!