A talpmasszázs évezredek óta alkalmazott és fennmaradt természetes gyógyítási rendszer, amelynek hatékonyságát már a tudósok is elismerik. A reflexológia segít felmérni a test egészségügyi prblémáit, és alkalmazásával beindíthatók az öngyógyító folyamatok.

Image result for talp reflexzónák

Hirdetés

A talpreflexológia alapja:

A talpon és a lábon több mint 70000 idegvégződés van. Ezek úgynevezett reflexzónákba és pontokba összpontosulva képviselik a pontos lenyomatát a test belső szerveinek. A bőr egyik rétegében (hypodermis) jó esetben az arány: kb. 65% kötőszövet, 27% erek és 8% idegszövet (Pacini és Golgi), mely idegvégződések reagálnak a masszírozásra.

A reflexzónák, a belső szervek és az agy között megállapítható idegi és biokémiai kapcsolat létezik. A testben bekövetkező működési vagy szervi elváltozás a biokémiai folyamatok által azonnal megváltoztatja a reflexzónákban lévő szövetösszetételt. Az idegszövetek 40% fölé szaporodnak, a kötőszövet aránya lemegy körülbelül 30%-ra. Így az adott reflexzóna sokkal fájdalmasabban reagál a masszírozásra. A megváltozott területeknek (“lerakodások”) fizikai jellegzetességei attól függően változnak hogy milyen stádiumban van a hozzátartozó szerv. A lerakódások kitapinthatóak és megkülönböztethetők méretük, tömörségük és érzékenységük alapján.

A talpon lévő reflexzónákban történő elváltozások jelezhetnek olyan betegségeket is, amelyek még nem idéztek elő panaszokat ezért egy átfogó egészségfelmérés után indulhat csak a kezelés, ami az adott reflexzónák ingerlését jelenti a talpmasszőr segítségével. A nyomás hatására az agy válaszként “parancsot“ ad az adott szerv optimális működésének helyreállítására, illetve regenerálódására.

Hirdetés

A gyógyulás mértéke és időtartama függ a pácienstől, hiszen a kórok, tünetek is különböző erősséggel és időtartamban alakulnak ki, de nem függ a betegség jellegétől. A betegségek tüneti kezelése helyett, a talpmasszőr a test egészének ideális működését fogja helyreállítani.

A reflexológia által megóvhatjuk egészségünket, helyreállíthatjuk megváltozott egészségügyi állapottot a hagyományos gyógyítás mellett, vagy sokszor annak alternatívájaként.

A kezelésnek nincsenek mellékhatásai.

 

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Hirdetés

Please follow and like us:
Tedd el ezt a talptérképet! Minden egészségügyi problémát orvosol a talpmasszázs, ha megfelelően alkalmazod!
error: Content is protected !!