1-14Egyre gyakoribb a tüdőgyulladás mostanában. Évente milliókat érint világszerte. Ez a tüdő szöveteinek gyulladásos betegsége, baktérium, vírus és akár gomba is okozhatja.

Hirdetés

Az antibiotikumok felfedezése előtt a betegek egyharmada meghalt, ez ma már mindössze 5 százalék, de így is a tüdőgyulladás a hatodik leggyakoribb halálozási ok a világon.

A leggyakrabban egy streptococcus pneumonia nevű baktérium okozza, hidegrázással, rozsdaszínű köpettel és lázzal jár ez a fajta betegség. Ez a fertőzés akár szepszist, vérmérgezést is okozhat a vérbe kerülve, és annak kimenetele harminc százalékban halálos.

A tüdőgyulladást a következő gyógyszerekkelkezelik: penicillin, amoxicillin,  Augmentin, erythromycin, clarithromycin, vagy azithromycin. Sajnos sok antibiotikumra rezisztenssé válnak a baktériumok, és akkor már nem hatnak.

 

Hirdetés

A Közel-Keleten ősidők óta oregano olajat hazsálnak a tüdő vagy a légszőszervek betegségeire. A sárgaságra és a hólyaghurutra szintén. Ma már tudományos vizsgálatok is igazolták baktériumölő hatását ennek a nagyszerű illóolajnak.

Ezeken túl az oragano olaj gazdag rézben, cinkben, kálciumban, káliumban,, mangánban, és magnéziumban. Teljesen biztonságos emberi fogyasztásra, és nagyon erős antibiotikum.

Megelőzi a náthát és az influenzát. Csak 3 cseppet vegyél be naponta valamilyen folyadékban, lehetőleg narancslében, de a víz is megfelelő.

A tüdőgyulladást elmulasztja a szódabikarbónás víz is, mivel a lúgos környezetben a baktériumok nem szaporodnak tovább. Minél lúgosabb a szervezet, annál könnyebben gyűri le a fertőzéses megbetegedéseket.

 

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Hirdetés

Please follow and like us:
Tegyél 3 csepp oreganóolajat vízbe, idd meg, és figyeld, mi történik a tüdőddel
error: Content is protected !!