Hirdetés

A citrom egy egészséges gyümölcs aminek rengeteg pozitív tulajdonsága van. Már a rómaiak, az egyiptomiak és a görögök is használták. Volt aki a friss húsról űzte el vele a rovarokat, mások pedig lázcsillapítónak használták.

Mostanában nagyon népszerű a citromos víz fogyasztása reggel és ez egy igazi trend is egyben. Az alábbiakban 5 olyan dolgot olvashatunk, amely a citromfogyasztás előnyeiről szól.

1. A rák ellen dolgozik

A citrom mint tudjuk nagyon savanyú de azt is tudtad, hogy a rákos sejtek nem szeretik a savas környezetet? A citromban lévő flavonoidok erős ellenszerei a rákos sejteknek írja a kutatás főleg a mellrákkal kapcsolatban. Persze immunerősítőként működve csak, mert a citrom önmagában nem terápia, sem kezelés nem lehet a rák ellen, ne vegyük alapul ha ilyen komoly betegségről van szó, hanem forduljunk orvoshoz!

shutterstock_377190859

2. Erősíti az immunrendszert

A citromban rengeteg C vitamin van, A vitamin és fóliumsav is, a bioflavonoidok pedig felerősítik a vitaminok hatását. Egy citromban megtalálható a napi C vitamin szükségletünk 66 %-a.

Hirdetés

3. A koleszterin szint csökken

Kutatások kimutatták, hogy a citrom héjában lévő pektin csökkenti a koleszterin szintet a szervezetben. Salátába vagy joghurtba használjuk fel a héját és ne dobjuk ki.
shutterstock_377438101

4. Csökken a vércukor szint

A citromról és az ecetről már szinte köztudott, hogy csökkenti a vércukor szintet. Ez azért van, mert a savanyú étel arra készteti a szervezetet, hogy lassabban dolgozza fel a tápanyagot. Ezért a vércukor szint is kiegyensúlyozottabb lesz.

5. A test tisztító folyamatait stimulálja

Az enzimek és a vese funkcióját segíti a citrom, írja a kutatás, ezen felül pedig rendszeresen fogyasztása megelőzheti a vesekövek kialakulását.

shutterstock_377367913

Egy fél citrom levét csavard ki és öntsd szobahőmérsékletű vízbe ( a hideg víz nem tesz jót az emésztésnek). Figyeljünk azonban arra, hogy a citromsav nagyon marja a fogakat. Ezért citromos víz fogyasztása után legalább fél óráig ne mossunk fogat.

Lehet, hogy már holnap reggel iszol egy pohár citromos vizet? 

csodalatos.co

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Hirdetés

Please follow and like us:
TUDTAD? EZ TÖRTÉNIK A SZERVEZETEDDEL HA MINDEN REGGEL MEGISZOL EGY POHÁR CITROMOS VIZET ÉHGYOMORRA!
error: Content is protected !!