580afc253ec02c8a9325ea6d60782a03Utálsz mosni, elégedetlen vagy a tiszta ruha minőségével, szagával, puhaságával? Ha ezt kipróbálod, ezentúl szívesebben állsz neki a heti nagymosásnak, szinte élvezni fogod ezt a házimunkát, és elégedettebb leszel a ruháiddal, amikor viseled őket.

Hirdetés

Hidd el, ez a legjobb ötlet, amit valaha hallottál: moss ecettel! Ha még szuperebb eredményt szeretnél, önts a mosógépbe mellé egy-két evőkanál szódabikarbónát. Csak egy fél bögre ecetre van szükséged. Rengeteget spórolhatsz is ezzel a módszerrel.

Ezért jó:

-Az erős savas kémhatású ecet kiszed minden foltot és szagot a ruhákból, iaz zzadságfoltokat is eltüntei, hatékonyabban, mint a lúgos szappanfélék, mert erősebb a baktériumölő hatása.

Hirdetés

-Erősen puhító hatású, mostantól öblítőt sem kell hasznáni a mosáshoz, mégis lágy lesz, nemcsak patyolattiszta.

-Vízkőoldó anyag, így megvédi a mosógépet, felesleges vízkőoldót is használni a mosógépedhez.

-Önts 6 evőkanál fehér ecetet a vízhez, ebbe helyezd a kényesebb anyagokat 1 órára. Utána csak dörgöld meg gyorsan, és patyolattiszták lesznek mosógép használat nélkül.

-A csúnya foltokhoz forró vízbe öntsd az ecetet, és hagyd úgy fél órát, utána kimoshatod.

– Ha sót is teszel az ecetes oldatba, sokszoros fertőtlenítő hatást érhetsz el.

– Az ecetben átmosott anyag nem vonzza magához a hajat, szöszt később.

Rengeteget spórolsz és persze kíméled a környezetet, valamint magadat és családodat is megóvod a rákkeltő anyagoktól, allergiát okozó szerektől. Ha egyszer kipróbálod, csak így csinálod.

Ha illatosabb ruhákat akarsz, pár csepp illóolajat tegyél a mosáshoz, ezek természetes, környezet kímélő anyagok. Bát nem olcsók, nagyon sokáig elég egy üvegcse.

 

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Illatos, lágyabb, fehérebb ruhákat szeretnél drága vegyszerek nélkül? Ezt tedd a mosógépbe mostantól
error: Content is protected !!