heres-what-can-happen-if-youre-using-a-colored-and-perfumed-toilet-paper-678x336

Hirdetés

Isteni illatos, virágos, rózsaszín, halványlila, kamilla vagy rózsaszagú vécépapírokat kínálnak a boltban. Mi meg megvesszük, mert úgy érezzük, kényeztetjük magunkat, tisztaságot ársztanak, igazi luxusérzés még a toaletten is. Csakhogy ezek nagyon nem ajánlott termékek. Nagyon vigyázni kell a használatukkal. Nem éri meg a kockázatot.

1987-ben betiltottak egyes illat- és színezőanyagokat az Egyesült Államokban, amelyeket ezeknek a termékeknek a gyártásánál használtak a papíriparban. Azóta valamelyest fejlődött az összetételük, kevésbé mérgező, de mai is sokkal okosabb festék és szagosító nélkül készült vécépapírokat, betéteket, tamponokat, kéztörlőket használni. Főleg a gyerekeink biztonságát tartsuk szem előtt! Mit okozhatnak ezek?

Hüvelyi fertőzések

Hirdetés

A színes, szagos vécépapír mindig jobban irritálja a hüvely környezetét és gyulladásokat okoz.

Rák

Sajnos valamilyen mértékben az összes színezőanyag rákkeltő! Kicsit ugyan, de mindig valamelyest megnöveli a használatuk a méhnyakrák kockázatát.

A végbél megbetegedései

Aranyeres, polipos, irritált végbélnyílással rendelkező embereknek szigorúan tiltott ilyen a papírokat alkalmazniuk a végbél környékén. Irritálják, viszketést okoznak, gyulladttá teszik. Ráadásul a színes papírokon sokkal nehezebb felismerni a vérzéses aranyeret, polipot, ami igen veszélyes, mert nem megy időben orvoshoz a beteg. 

Gombás fertőzés
a színes, szagos vécépapír növeli a gombás fertőzések esélyét, mert megváltoztatja a nyálkahártyák ph értékét. 

Ezeken túl ezek a papírok környezetszennyezők. A fehérítettek szintúgy, mert azokat klórral gyártják. 

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Te használsz rózsaszín, sárga, kamillás vagy levendulaillatú vécépapírt? Ha ezt elolvasod, soha többé nem veszel ilyet!
error: Content is protected !!