Hirdetés

A vöröshagyma régi népi gyógyszer, eleink a legkülönfélébb getegségek kezelésére használták, még a pestist vagy a kolerát is ezzel kezelték a középkorban, annyira erős a fertőzések ellen kifejtett hatása.

A hagyma fogyasztása azért előnyös, mert számos vitamint és nyomelemet tartalmaz ez a csodanövény: B1, B2, valamint C-vitamint, kálciumot, káliumot, jódot, foszfort, cinket, szelént, nikotinsavat és flavonoidokat is.

Sebekre, bőrbajokra külsőleg is lemoshatjuk vele a bőrt, de belsőleg is alkalmazhatjuk a legkülönfélébb betegségek esetén.

Antibakteriális hatása régóta ismert, a régi orvos, Pasteur is tudt, hogy megöli a mikrobákat. Kiválóan hat náthás betegségek enyhítésére, köhögés ellen, a hurutos- és légúti megbetegedések enyhítésére. De jó orvosság lehet akkor is, ha az emésztőrendszer rendetlenkedik: fokozza ugyanis az enzimek termelődését. A bélgörcsöket enyhíti. Féreghajtó, vizelethajtó és étvágygerjesztő hatású.

Hirdetés

A vöröshagyma használ magas vérnyomás esetén is, és csökkenti az infarktus kockázatát. De alkalmazható érelmeszesedés megelőzésére, segít elkerülni a koszorúér-megbetegedést, a trombózis, a vérrögképződés kialakulását pedig gátolja.

Igen jó bármilyen gyulladás esetén – növeli a test ellenálló-képességét. Orrmelléküreg-gyulladás előfordulásakor is használható. Vércukorcsökkentő hatása kiváló, nyersen fogyasztva a koleszterinszintre is kedvező a hatása. Egyes feltevések szerint a vöröshagyma kénvegyületei gátolhatják bizonyos tumorsejtek növekedését, burjánzását, így a rákos megbetegedések ellen is bevethető.

Hogy kerül a hagyma a fülbe?

Ha fáj a füled vagy sok zsír gyülemlett benne össze, és egy olyan természetes gyógymódot szeretnél, amely nagyon rövid időn belül segít a kellemetlen tüneteken, akkor nem kell mást tenned, mint egy kis darab hagymát éjszakára a fülbe helyezni és reggel kiszedni. Mivel a hagyma erős gyulladáscsökkentő, képes enyhíteni a fájdalmat és feloldani a túl sok fülzsírt. Ha ez a módszer kényelmetlen alváshoz vezetne, elegendő a hagyma kifacsart levét a fülbe csepegtetni és a hatás ugyanúgy elérhető. Arra vigyázzunk, hogy 2-3 csepp hagymalé elegendő egy fülbe.

 

 this-is-what-happens-when-you-put-a-piece-of-onion-in-your-ear
Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Please follow and like us:
Vöröshagymát tett a fülébe, el sem hiszed, hogy miért!
error: Content is protected !!