Hiába súrolod, tele van odaégett zsírral a serpenyő alja? Már nem tudsz megküzdeni ennyi lerakódott szennyeződéssel, a mosószerek, csodadörzsölők sem segítenek? Itt van néhány környezetkímélő, olcsó és sokkal hatékonyabb megoldás erre a problémára!
Image result for burnt pan

Hirdetés

Ezekhez a megoldásokhoz még gumikesztyű sem kell, annyira természetesek és kímélőek. Próbáld ki bátran valamelyiket, nem fogsz csalódni bennük! És a serpenyők helyett sem kell újat vásárolni, ahogy már tervezted!

1. Krumpli

Fogj egy közepes méretű krumplit, és vegyél elő egy kevés szódabikarbónát. A burgonyát szeleteld ketté, és nyomd bele a szódabikarbónába, majd ezzel alaposan dörgöld át a lábosok alját. Kívül-belül hatékony, minden makacs szennyeződést leszed, és kíméli az edény borítását, nem kaparja le.

Hirdetés

2. Teafilter

Fogj egy-két használatlan teafiltert, majd ezekkel dörzsöljed át a lábasok alját. Teljesen mindegy, milyen tea, lehet a legolcsóbb is, és többször is haszálhatod, olyan jól magukba szívják a zsírt és szennyeződést.

3. Szódabikarbóna

A piszkos edénybe önts egy kis vizet és 4-5 kanál szódabikarbónát szórj hozzá, majd tedd oda főni, akár egy óra hosszat is, attól függően, hogy milyen mértékű a szennyeződés. Előfordulhat, hogy több időt vesz igénybe, de ez a legjobb az összes módszer közül. Valósággal leoldja az edényekből a lerakódásokat, a zsírt. Az evőeszközöket is megtisztíthatod könnyedén ezzel a módszerrel.

 

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

1 perc alatt tiszta lesz az odakozmált serpenyő! Így csináld!
error: Content is protected !!