A fogyás igazi kínszenvedés lehet, ha belekerülsz a jojó effektusba: nagy nehezen, éhezéssel leadsz pár kilót, aztán elfárad a szervezeted, energiahiányos lesz, éppen ezért többet fogsz enni a kúra végeztével, és még több zsírszövet keletkezik testedben utána. Ezért, ha nem használsz semmilyen zsírégető szert, szinte lehetetlen folyamatosan fenntartani a karcsúsodási folyamatot. Itt tehet nagy szívességet az egyszerű háziszer, az almaecet. Fontos, hogy használata mellett ésszerűen étkezz és, valami könnyű testmozgást, akár csak napi 20 perc könnyű sétát beiktass napirendedbe.

Hirdetés

Ezért nagyon hasznos az almaecet mindennapos fogyasztása egy pohár vízben:

 

1. Méregtelenít

Hirdetés

Az almaecet nagyon jó méregtelenítő, salaktalanító csodaszer, mivel felszívja őket a béltraktusban. A bélmozgás élénkítésével azt is szabályozza, hogy a lerakódott méreganyagok felszívódjanak a belekben. Javítja az emésztést, az anyagcserét és salaktalanít.

2. A vércukor szabályozása

Minél magasabb a cukor szintje  avérben, annál jobban vágysz a szénhidrátokra. A szervezetet az alacsony szénhidráttartalm és komplex szénhidrátot tartalmazó ételek lassan látják el energiával, mert nehezebben bomlanak le cukorrá. Ez előnyös tested számára, mivel biztosítja a vércukorszint alacsonyan tartását. A magas glükóztartalmú táplálék hirtelen emeli az energiaszintet, de csak kevés időre, majd zsírrá alakul. A vércukorszint ingadozása is elősegíti az édességek utáni vágyat. Ez ördögi kör.
Összetett szénhidrátokkal fogyasztva az almaecet antiglikémiás, azaz stabilizálja. És 20%-kal csökkenti az étkezés utáni vércukorszintet.

Image result for apple cider vinegar weight loss3. Teltségérzet

Egy 2005-ös cikk szerint olyanok, akik almaecetbe mártott fehér kenyeret ettek, kevésbé voltak éhesek később, mint azok, akik simán ették a kenyeret. Elveszi az étvágyat az almaecet. Az almában és az almaecetben bőven megtalálható pektin elfojtja az éhségérzetet, teltséget biztosít.

4. A zsír lerakódásának megelőzéséhez

Egy másik tanulmány azt állítja, hogy az almaecet ecetsava koleszterincsökkentő hatású, valamint a triglicerid szintet is leviszi. Megakadályozza a lipogenezist (a cukor zsírrá bomlását)

5. Haslapító

Az almaecet csökkenti az inzulin rezisztenciát, ami a hasi hízás elsődleges oka. Így fogyhatsz vele.

  • 15 ml (1 evőkanál) almaecet: 1,2 kg fogyás
  • 30 ml (2 evőkanál) almaecet: 1,7 kg fogyás

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Az almaecet nem butaság, a hasi hurkák legnagyobb ellensége!
error: Content is protected !!