toilet

Hirdetés

Nincs bosszantóbb házimunka a vécépucolásnál. Ugye, ebben egyetértünk?
Ez mindig a legmocskosabb része a háznak, és úgy érzed, egy igaz baktériumtenyészet az egész, amit csak nagyon erős vegyi anyagokkal lehet felrobbantani és hatástalanítani. De az igazság az, hogy csak a nagyvállalatok reklámjainak áldozata vagy te is, ha ezt gondolod. Mindened megvan most otthon ahhoz, hogy megbirkózz ezzel a problémával, nem kell elmenni vegyszerekért a boltba. És mindezek tetejébe, még kemény súrolás sem szükséges a tiszta vécécsészékhez. Hihetetlen, ugye? Akkor próbáld ki a következő módszert, aztán nézd meg az eredményt. Meg fogsz lepődni.

Ecet és szódabikarbóna
A szódabikarbóna kiváló folteltávolító, de nem rendelkezik antibakteriális tulajdonságokkal, ezért ha azt szeretnénk, hogy fertőtlenítse a vécét, adjunk hozzá ecetet a tisztítási folyamat során. Az ecet egy sav, amely képes elpusztítani a baktériumokat, semlegesíti a szagokat, és mégis környezetkímélő, vegyszermentes.

Szódabikarbóna
Vegyünk fél doboz szódabikarbónát és öntsük a vécécsészébe. Hagyjuk, hogy a szódabikarbóna hasson az éjszaka folyamán. Reggel néhányszor húzzuk le, amíg a szódabikarbóna lejut a csatornába. A vécékefével húzzuk át az oldalát, hogy a maradék piszkot eltávolítsuk. Az eredmény egy gyöngyház fehér vécécsésze lesz.

Hirdetés

Szükség lesz egy csésze ecetre és fél csésze szódabikarbónára. Öntsük az ecetet a vécécsészébe és hagyjuk benne körülbelül 30 percig. 30 perc elteltével a vécékefével újra töröljük át mindenhol, ha kell tehetünk egy kis szódabikarbónát a kefére is. Így lesz tiszta és csíramentes a csésze.

Hagytuk, hogy az anyagok elvégezzék egyedül a munkát nagyon sok pénzt spóroltunk és környezetkímélően jártunk el.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

A csillogó, súrolás nélkül tisztított vécé 2 összetevős egyszerű receptje
error: Content is protected !!