healthyfoodhouse-com_
Szerencsére egyre jobb minőségű datolyákat árulnak nálunk is. Ez, a szárított állapotban nagyon jól szállítható egzotikus gyümölcs igazi tápanyagbomba.
Az arab világban a Paradicsom gyümölcsének hívják, ami nem véletlen. Éhínség idején állítólag csak datolyán is életben lehet maradni, ha smemi más nem áll rendelkezésre.

Hirdetés

Magyarországon leginkább szárított formában veheted meg. Annyira édes, hogy süteménybe sütve nem is kell cukor a tésztába. És mennyivel egészségesebb a fehér cukornál! Tele van nagyon jótékony gyógyító anyagokkal, és nemhogy nem hizlal, de a datolya meglepő módon fogyasztó szer

Annak ellenére, hogy a datolya mézédes, alacsony a kalória tartalma, így nem kell félni attól, hogy kövér leszel tőle. Fogyókúrázóknak kifejezetten ajánlott fogyasztaniuk.

Folsav és vas tartalma igen magas, így megszünteti a vérszegénységet, az alacsony vörösvérsejt számot. A benne található természetes cukrok igen lassan szívódnak fel a vékonybélben, így nem viszik fel a vércukorszintet, és a hasnyálmirigyet nem terhelik le, mint a többi cukor.
Sok A-, C- és E-vitamint, valamint B-komplex vitaminokat is találunk benne, emellett olyan nyomelemeket, mint a magnézium, a kálium, a kalcium, a nátrium, a foszfor, a mangán, a réz és a vas. Ezek a hatékony antioxidánsok megerősítik a testet a betegségekkel szemben.

Hirdetés

Az Amerikai Rákkutató Társaság elismerte, hogy a datolya rostjai miatt, a fogyasztása megelőzi a vastagbélrák kialakulását. A datolya igazi energiabomba, mindent édesíthetsz vele, süteményt, palacsintát, turmixot, zöldségkeverékeket.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Megettem napi 5 szem datolyát! Ez történt a szervezetemmel!
error: Content is protected !!