Yeast infection linked to mental illnessAz éllesztőgomba természetesen növekszik a szájban, a vérben és a női hüvelyben, de számottevőennem befolyásolja az egészséget. Ha azonban túlszaporodik, betegséget okozhat a hüvelyben például
Bár hüvelyi fertőzés nem komoly,mindenképpen ki kell kezelni, mert a belső szaporodó szervekre is átterjedhet, akár komolyabb betegségeket is okozhat a női szervezetben.
A hüvelyi gombás fertőzések oka
A Candida albicans a fő bűnös a legtöbb gombás fertőzés esetében. Az egészséges hüvelyben alacsony számú baktérium és élesztő sejt van jelen egymás mellett. A Lactobacillus acidophilus a leggyakoribb baktérium, amely szabályozza az élesztőgomba elterjedését, ellensúlyozva ezt.
Ha elszaporodik a gomba, több tünet jelentkezik a szervezetben. Antibiotikumok szedése is okozhatja ezt amikor a pozitív szerepű bacillusok elpusztulnak a kórokozók mellett. De a hormonkezelés, fogamzásgátlók, a terhesség is okozhatja.

Hirdetés

Így kezelheted

Teával
A rozmaring tea hatékony a hüvelyi gombás fertőzések ellen. Csökkenti a viszketést és égő érzést. Használd a teát lemosásra odalent.
Igyál mintegy 4 csésze rozmaring teát minden nap.

Áfonyalé

Hirdetés

A cukrozatlan áfonya juice egész nap folyamán fogyasztva szintén megöli a gombákat, tablettában is hatékony, és szárított gyümlcsként is fogyaszthatod.
Illóolajok
Áztass egy tampont teafaolajba, és helyezd be a hüvelybe. Győződj meg róla, nem túl sok az olaj, és egy pár csepp elég erre a célra. Hagyjad a tampont a hüvelyben pár órát.  Ismételd meg naponta kétszer. Meg lehet próbálni az oregano olajat is, ugyanolyan jó erre a célre.

Kenegesd a területet kókuszolajjal, és napi két kanállal vegyél be belőle étkezés előtt, csodásan eltűnik a gombás fertőzés.
Fokhagyma
A fokhagyma erős gombaölő szer. .Egyél minden nap, és helyileg is alkalmazd a levét kókuszolajjal elkeverve.
Almaecet
Az ecet csökkenti a fertőzést szinte azonnal. Adj hozzá egy csésze bio almaecetet a fürdő.vízhez. Ülj benne 20 percig.

Körömvirág
Régóta használják, mert gombaölő és gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik. Szükséged lesz néhány zúzott körömvirág levélre. A friss zúzott leveleket tedd a hüvely környékére. terhesen ezt nem szabad alkalmazni!

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Innen tudod, hogy elszaporodtak benned a gombák, és ezt teheted ellene
error: Content is protected !!