cancer2

Hirdetés

Bár manapság  a rák nem egyenlő a halálos télettel, van néhány információ, amit az orvosok és a média nem hangsúlyoznak eléggé, és ez életekbe kerülhet. Itt van néhány tény, amiről nem biztos, hogy tudtál.

1. A rák az idősek betegsége

Bár sok fiatal is meghal rákban, kevesen tudját, hogy a betegek több mint háromnegyede 55 évnél idősebb. Ennek azért van jelentősége, mert a korral jobban oda kell figyelni a megelőzésre.

Hirdetés

2. Naponta 40 gyerek rákos lesz

Évi 14 ezer rákos gyereket diagnosztizálnak csak az USÁban, és 4 bele is hal ebbe a kórba. A gyerekek túlélési esélyei nagyon rosszak, a kemoterápia tönkreteszi szervezetüket és a fiatal szervezetben a sejtburjánzás is gyorsabb.

3. A tüdőrákot a cigaretta okozza

Nem a nikotin, hanem az égésterméke a kemikáliáknak, amelyek a mai cigikben vannak. ne áltassuk magunkat azzal, hogy nemdohányosok is kapnak tüdőrákot, a betegek 90 százaléka cigarettázik.

4. Az alváshiány rákot okozhat

A hatóránál kevesebb alvás és az éjszakai műszak vastagbélrákot okozhat, miként a dehidratáltság is. Mindenkinek többet kell innia.

5. Nő a bőrrákosok száma

Egyes vélemények szerint ez elsősorban a napsugárzás erősödésének köszönhető, de ez nem egészen helytálló, ugyanis ha a napon vagyunk, akkor emelkedik a szervezetben a D-vitamin, és ez  77 százalékban csökkenti a bőrrák kialakulásának esélyét. Inkább a csúcsidőben napozás tehető felelőssé. Napra szükség van.

6. Kevés az örökletes rákos megbetegedés

Mindössze a tumoros betegségek 5 százaléka öröklött, amit nem szoktak reklámozni az orvosok. Sokkal fontosabb, hogy boldogan és egészségesen éljünk, hagyjunk fel azokkal a negatív szokásokkal, amelyek rákot okozhatnak.

7. A tudósok egyetértenek abban, hogy a különféle rákos betegségek felét meg lehet előzni. 2016-ban, az előrejelzések szerint, mintegy 1,6 millió ember halálát fogja okozni a rák,  megelőzéssel ez a szám a felére csökkenthető lett volna.

+1: a rák gyakoribb a gazdagabb országokban, ezért egyértelmű, hogy a vegyianyagok az elsődleges felelősek. Minél több készételt eszünk, minél nagyobb a környezetszennyezés az életterünkben, annál több lesz a rákbetegség.

 

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

7 dolog, amit eltitkolnak előled a rákkal kapcsolatban!
error: Content is protected !!