Hirdetés
Már megdőlt a tévhit, hogy a só mértékkel fogyasztva egészségtelen lenne. Ráadásul sok mindenre használható még a főzésen kívül. Íme néhány remek ötlet.
A régi, állott diót felhasználás előtt tedd be egy kevés sós vízbe, így olyan lesz, mint a friss.
Ha bármilyen édességhez, sütihez egy csipet sót teszel, finomabb, édesebb lesz az íze.
Hirdetés
A kávé ízét is kihozza egy csipet só lefőzés előtt a darált kávéba téve
Sós vízbe téve, hűtőszekrény nélkül is friss marad a vaj napokig.
Tegyél egy pici sót az olajba, sokkal később lesz avas.
A gyertya sokkal tovább fog égni, ha a kanócra egy csipet sót szórsz meggyújtás előtt.
Az olajos üvegek kimosásához keverj össze ecetet kevés sóval, hamarabb lejön a zsíradék az oldaláról.
Az újonnan vett seprűt forró, sós vízbe kell áztatni, hogy ne legyen merev a feje , így sokkal használhatóbb lesz. Miután betetted a sós vízbe, fejjel lefeléállítva tudod megszárítani használat előtt.
A csokoládé- vagy kávéfolttól könnyen megszabadulhatsz, ha egy csiet sóval átdörgölöd, állni hagyod, és csak utána teszed a mosógépbe.
A teafoltra tegyél egy kis sót, tegyél rá pár csepp ecetet, és így száradjon meg.
Bármilyen gyümölcs tovább frissen marad, ha megszórod sóval. Miután megsóztad, álljon kicsit, majd mosd le!
Hirdetés