watermelon-rinds-improve-health-220x162

Hirdetés

Szereted a görögdinnyét? Nos, mindannyian szeretjük, különösen a forró nyári napokon. És ez nagy szerencse, mert a görögdinnye egészséges tápanyagokat, antioxidánsokat, vitaminokat tartalmaz és számos egészségügyi előnyt biztosít a szervezetnek.

Hidratálja, tisztítja a szervezetet minden káros méreganyagot kimos, stb.

De, senki sem szereti a görögdinnye héját. Mindenki eldobja. De tudtad, hogy a görögdinnye héja valójában ehető? Ráadásul roppant egészséges, még több tápanyag van benne, mint a gyümölcsben. Ezekre hasznos.

Hirdetés

A görögdinnye héja vizelethajtó hatású, hasznos lehet a vérnyomás és a megfelelő veseműködés karbantartására.

Egy friss tanulmány felfedezte, hogy a görögdinnye héja csodálatos C-vitamin forrás, B6-vitamin, A, magnézium, cink és kálium tartalma is jelentős. A piros görögdinnye likopint tartalmaz nagy mennyiségben. A likopin antioxidáns, és segít megelőzni számos betegséget. Azt találták, hogy a likopin 95% százaléka ténylegesen a héjban található.

  1. Görögdinnye héja növeli az edzés előnyeit

Először is, tudnod kell, hogy a görögdinnye nagy mennyiségű citrullint,  egy aminosavat tartalmaz.

Ez segít az izmoknak regenerálódni edzés után és közben.

  1. Növeli a libidót

Úgy érzed, mintha valahogy elvesztetted volna a nemi vágyadat? Nos, ha a válasz igen – el kell kezdeni fogyasztani a görögdinnye héját azonnal. Citrullin-tartalmánál fogva remek libidó növelő. Ezt a hatóanyagot a libidónövelő szerekbe is beleteszik a természetgyógyászok és a patikusok is.

  1. Elősegíti az egészséges fogyást

A görögdinnye héja tele van rosttal. Nos, ez azt jelenti, hogy feltétlenül fogyasztani érdemes a diéta idején. Vízhajtó és étvágycsökkentő hatású csodaszer.

  1. Fogyasztása szabályozza a vérnyomást

A görögdinnye héja  nagyon hasznos a magas vérnyomás szabályozásában. Hogyan is működik ez – nos, a görögdinnye héja vizelethajtó és ez segít eltávolítani a felesleges vizet a véráramon keresztül. Tanulmányok kimutatták, hogy a görögdinnye héja kivonat segített hipertóniás felnőtteken.

  1. Jó a húgyúti szerveknek

A görögdinnye héja megakadályozza a húgyúti problémákat és fertőzések et. Az egészséges vese, valamint a többi húgyúti szerv nagy őrzője.

  1. Megelőzi a halálos rákot

A görögdinnye héjában lévő likopin erős antioxidáns. Számos tanulmány felfedezte, hogy a likopin csökkenti a prosztatarák kockázatát akár 34%-kal.  Ez az antioxidáns segíthet a nyelőcső, a gyomor, hasnyálmirigy, vastagbél és a méhnyak rákos betegségének megelőzésében.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

El sem tudod képzelni, mit tesz a dinnye héja az egészségeddel
error: Content is protected !!