bloated

Hirdetés

Ha a felfúvódás, krónikus, akkor néhány komoly egészségügyi problémát jelezhet, tisztában kell lenniük az összes figyelmeztető jellel, mit is mutathat az állandóan felfúvódott has?

Emésztési zavarok

Puffadás, gázok, felfúvódás: bizonyos gyomor-bélrendszeri betegségek, mint a coeliakia, fekélyes colitis vagy IBS jele lehet. 93 százaléka az embereknek IBS-ben szenved, 50 százalék emésztési zavaroktól és 56 százalékban tartós székrekedéstől suenved .

Hirdetés

Folyadék-visszatartás (ödéma)

Sokszor a kismedencei vagy a hasi vizesedéstől puffadunk. Májbetegség, hepatitisz vagy izonyos esetekben rák is okozhatja ezt.

Májbetegség

Májbetegség vagy májzsugor is hozzájárulhat a puffadáshoz a hasi területen. Ez lehet következésképpen hepatitis, vagy akár az alkohol vagy kábítószerrel való visszaélés, esetleg májrák. A szem és bőr sárgulását figyelni kell.

Bélelzáródás

Ha a puffadás a gyomor súlyos, és ha ezt hányás, hányinger és székrekedés kíséri, ez lehet bélelzáródástól: tumorok vagy heg okozza a bél szöveteiben. Amikor ezek növekedni kezdenek, elzárják a folyadék és a széklet útját, súlyos következményekkel jár.

Béldaganat
Ha kezd valaki fogyni hirtelen diéta vagy edzés nélkül, és ez a veszteség meghaladja a 10 százalékát a teljes testsúlynak, az béldaganat jele lehet.

Diverticulitis

Ez egy  gyulladás a vastagbélben, és ez okozhat puffadást, hasi fájdalmakat, lázat és hasmenést vagy székrekedést.

Chron-betegség

A Crohn-betegség egy autoimmun betegség, a vékonybél vagy a vastagbél területén. Az egyik az első tünete a puffadás.

Kismedencei gyulladás

Néhány nemi terjedő betegség mint a Chlamydia vagy a gonorrhea okozhat kismedencei gyulladásos betegséget. A szokásos tünetei a láz, puffadás, folyás, hüvelyfájdalom és fájdalom a kismedencei területen.

Vastagbél rák

A puffadás egy vastagbélrák tünet is, a puffadás együtt jár vérzéssel és székrekedéssel.

Hasnyálmirigyrák

Puffadás, sárgaság, lehet  a hasnyálmirigy-rákjele. Testsúlycsökkenés, az étvágy elvesztése, fájdalom a hasi felső területen. nagyon agresszív ráktípus.

Gyomorrák

Nagyon nehéz diagnosztizálni, mert a korai szakaszában nem rendelkezik szinte semmilyen tünettel. Előrehaladott szakaszában súlyvesztés, emésztési zavar, puffadás, hányás és hányinger a tünetegyüttes.

Méhrák

Ez a fajta rák egyéb tünetekkel is jár: hüvelyi folyás, hüvelyi vérzés, fájdalom nemi aktus közben, kismedencei fájdalom.

Petefészekrák

Petefészekrák tünete is lehet a puffadás, fájdalommal a kismedencében és teltségérzettel kísérve. A legkritikusabb csoport a nők felett 50. Egyéb kockázati tényezők is hozzájárulnak a petefészekrák kialakulásához: öröklődés, elhízás, a szülés idősebb korban stb

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Mindig fel vagy fúvódva? Soha ne vedd könnyen ezt a figyelmeztető jelet!
error: Content is protected !!