A betegség, ami a legfélelmetesebb az emberiség számára mindenképpena rák! A puszta említése a szónak kiváltja a rettegést és a szorongást mindnekiből.

Hirdetés

Statisztikailag a rák csak a második leggyakoribb halálozási ok . A rák okai nem teljesen ismertek, de azt lehet tudni, hogy az egyik leggyilkosabb fajtájának, a tüdőráknak a dohányzás az elsődleges oka.

imgur

A rák a sejtekben kezdődik. Normális esetben, a test működéséhez szükséges, hogy új sejtek keletkezzenek a régiek helyett. Előfordul azonban, hogy valami felbomlasztja ezt a  folyamatot, és néhány sejt ellenőrizetlen módon burjánzani kezd. Ez a rendellenesség vezet a tumorok képződéséhez.  A daganat lehet jóindulatú vagy rosszindulatú-

Hirdetés

Wikipedia / rák

Az egyik leggyakoribb rák a tüdőben keletkezik. 7 figyelmeztető jel utalhatnak tüdőbetegségre:

1. Tartós köhögés

 

 

 

A megfázást kísérő köhögés nem ritka. Ezért fontos, hogy először megpróbáljuk gyógyítani a köhögést. A legtöbb fertőző légúti betegségek egy héten belül elmúlik. Azonban, ha a köhögés több mint 2 hétig szünet nélkül tart, erősen ajánlott orvoshoz fordulni, különösen, ha véres köpet kíséri.

2. Légszomj

A légszomj gyakori tünete a tüdőráknak. Ennek különböző okai lehetnek. A rák miatt megrekedhet a folyadék a tüdőben, ami korlátozza a tüdő térfogatát.. Ha hirtelen lecsökken az állóképesség, és mondjuk a lépcsőzéstől hirtelen izzadságcseppek jelennek meg valaki homlokán, orvoshoz kell fordulni.

3. Fájdalom a mellkasban, háton és / vagy a vállban

A mellkasi fájdalom lélegzetvétel, nevetés, vagy köhögés közben figyelmeztető jel lehet. A fájdalom kisugározhat a hátba vagy a vállba. Azonban ezt okozhatja akificamodott borda, vagy gyulladás is.

4. Sípoló légzés

A sípoló hang, légzés közben, amikor a levegő átáramlik a beszűkült légutakon. Ez nem feltétlenül a tüdőrák tünete, egyéb légúti betegségek, mint például az asztma isokozhatja. De érdemes vole orvoshoz fordulni.

5. Megmagyarázhatatlan fogyás

Imgur / DeprecatedZero

Körülbelül 15 százaléka minden rákos betegnek lefogy, mielőtt diagnosztizálják a betegséget. Az átlagos leadott súly körülbelül 10% -át a korábbi testsúlynak. Ez főként azért van, mert a  rák erősen befolyásolja az anyagcserét.

6. Csontfájdalom

Imgur / Tryboy

A csontok elkezdenek fájni, amikor a daganat már csontáttétet produkált. Különösen a gerinc, bordák, csípő vagy comb  tájéki fájdalom lehet veszélyes.

7. fejfájás

Imgur / jongur

Fejfájás akkor jelentkezik, amikor már áttétek vannak az agyban, éy nyomja a véredényeket. Ezek a metasztázisok rontják a vér áramlását az artériákban, ez okoz lüktető fejfájást.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

A tüdőrák 7 figyelmeztető jele, amire oda kell figyelni!
error: Content is protected !!