A szívroham  néhány esetben lehet lassú, de másoknál megtörténhet nagyon gyorsan, ez sok egéaszségügyi körülménytől függ. Vannak, akik nem is kerülnek kórházba, és elhanyagolják a kisebb infarktus, mert bizonyos tünetek híján nem is ismerik fel, és csak későbbi vizsgálatokon derül ki, hogy átesetk egy szívrohamon. Pedig nagyon fontos, hogy orvosi segítséget kapjunk időben, és nem akkor, amikor már túl késő.

Hirdetés

A tested általában figyelmeztet, hogy mi fog történni. A haj is küld egy fontos jelet, erről kevesen tudnak. Íme: ha a haj ugyanis túl sok kortizol hormont tartalmaz, az biztos jele, hogy hamarosan szívroham veszélye áll fenn. A kortizol a  vérben, a nyálban és a vizeletben is kimutatható, de a hajban másképp van jelen. A pillanatnyi kortizolszint ugyanis nem jelez komoly bajt, a stresszhormon akár percek alatt is elöntheti a szervezetet. A haj azonban megőrzi a tartósan magas szint emlékét, ahogy centiről centire nő, a hajszálak rögzítik ezt az információt.

56 embert megvizsgáltak, akik a korábban szívrohamon estek át. Mindennyiuk hajában megtalálták ezt a jelzés, és a kontrollcsoportban nem.

A szív- és érrendszeri orvosszakértő, Chauncey Qrendi azt mondja, 4 további jele van a szívrohamnak. Az első a mellkasi fájdalom, bár nem mindig jelentkezik. Az izzadás és a hányinger. A  nehézlégzés, az utolsó pedig az, gyomorpanaszok.

Hirdetés