Az almaecetben többféle egészségre hasznos enzim, természetes anyag és fehérje található, amelyek a test megfelelő működését támogatják. A legkiválóbb almaecet a bioalmából erjesztett változat, ebből jó beszerezni, mert csak ebben vannak a megfelelő hatóanyagok.

Hirdetés

al

Az almaecet bőrszépítő hatásának a kulcsa egyrészt a hámlasztó hatás, amelyet agyümölcssavaknak köszönhetünk, másrészt a gyulladásgátló hatás, harmadrész a bőr ph-értékének ideális szintjét is beállítja, amire szinte egyetlen más szer sem alkalmas

Amennyiben bőrünket almaecettel mossuk le, ezzel fertőtlenítjük is, ráadásul még az elhalt hámsejteket is eltünteti, ezáltal a pórusok lélegzethez jutnak, így az arc pár nap alatt megújul. Ugyanakkor az almaecet a bőr öregedési folyamatát is lassítja, sőt visszafordítja: kéntartalmával az öregségi foltokat, és a ráncokat is halványítja.

Hirdetés

Emellett az almaecet segít eltüntetni az arcról a felesleges faggyút is, így megelőzi a pattanások, mitesszerek megjelenését. Mézzel alkalmazva tisztán s nedvesen tartja a bőrt.

Hozzávalók:

  • negyed csésze méz
  • egy csésze kamilla
  • fél csésze almaecet

A hozzávalókat össze kell keverni, így a hatásos szerből kevesetesténként vattakoronggal az arcra kell kenni.

Az elhalt hámsejtek leszedésére, a ráncok eltüntetésére, pattanások megszüntetésére még ezt keveréket jó elkészíteni: szükség lesz 150 ml almaecetre, 90 ml ásványvízre, egy aszpirintablettára.

Az ásványvizet és az almaecetet össze kell önteni, majd ebbe beletörni az aszpirint. Ezzel mossuk le arcbőrünket esténként.

A bőr pH-egyensúlyának helyreállításáért keverjünk össze háromnegyed bögre tiszta vizet negyed bögrényi almaecettel, ezután cseppentsünk bele három csepp levendulaolajt. Egy vattapamacsra rátéve egy keveset ebből a csodás keverékből, és nagyszerűen kiegyenlítődik arcbőrünk pH-szintje.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Ha elkezded almaecettel ápolni az arcod, hamarosan 10 évet letagadhatsz! És ez nem vicc!
error: Content is protected !!