1200-81955421-salt-in-hand

Hirdetés

 

Tudtad, hogy a só nemcsak az ételek ízesítésében hajt nagy hasznot? A lakás körül rengeteg mindenre jó. Íme:

Hangyákat elriasztja

Hirdetés

Ha hangyák mászkálnak a konyhádban vagy akár a szobádban, szórj egy kis sót az útvonalukra. A rovarok szó nélkül elhagyják a területet.

Ezüstre

Minden ezüsttárgy, -ékszer fényes lesz, ha egy kevés finom sóval megdörzsöljük, és ne aggódjunk, nem fog kárt tenni a féltett kincseinkben. Némi só és ecet keverékéből készítsünk fényező pasztát, és ezzel alaposan dörzsöljük át az ezüst tárgyakat. Utána pedig vízzel öblítsük le.

Ablaktisztító

Ha meg akarunk szabadulni az ablakon lévő makacs foltoktól, pöttyöktől, használjunk bátran sót. Fél liter langyos vízbe oldjunk fel pár evőkanál sót, az egészet töltsük át egy szórófejes flakonba, majd fújjuk be az ablakokat és töröljük le a piszkot róluk.

A lefolyót is kitisztítja

Meleg vízben oldjuk fel jó pár kanál sót, majd öntsük az eldugult lefolyóba. A keverék feloldja a zsíros lerakódásokat, elhárítva a dugulást.

Bőrfiatalító

Keverjünk el egy kevés sót olíva olajjal, amelybe tehetünk pár csepp bio levendula illóolajat is. Majd fürdéskor ezzel kenjünk be a bőrünket. A só kristályok eltávolítják az elhalt hámsejteket, az olíva olaj táplálja a bőrt, a levendulától meg illatozni fogunk.

Színélénkítő

Visszanyerhetjük a sötétítők, ruhák színét, ha beáztatjuk azokat nagyon sós vízbe, és kézzel alaposan kimossuk. Ezzel a régi foltokat is ki tudjuk szedni az anyagból.

Fogápolás

A sós vízzel való öblögetés megakadályozza a szájfertőzéseket, fogszuvasodást. Langyos vízbe oldjunk fel egy kanál sót, és minden reggel és este öblögessünk fogmosás után. Sóval megsúrolhatjuk a fogainkat is, így fehérebbek lesznek.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Sót szórt a konyha padlójára, nem hitt utána a szemének!
error: Content is protected !!