A pajzsmirigy beállítja a metabolizmust, ezáltal hatalmas hatással van egész testünkre. Ha felhalmozódnak testünkben a mérgek -, előállhat a pajzsmirigy-alulműködés.

Hirdetés

Image result for sárgarépalé

Az alábbiakban két olyan ételról olvashatsz, amelyek beindítják a pajzsmirigy működését, emellett finomak és egészségesek is, mivel két vitamindús növéyről van szó.

A sárgarépa leve, egy jól ismert és hatékony gyógyszer. Ha pajzsmirigy-alulműködéstől szenvedsz, javasoljuk, hogy még ma kezdj el frissen facsart házi répalevet inni, ha eddig még nem tetted meg. Nemcsak rendben tartja a pajzsmirigy-működést, hanem szuper jó antioxidáns, és védelmet nyújt a rák ellen is. A répaléhez hasonló hatása van a zeller- és céklalének is. Mindhárom klorofillban gazdag, ami tisztítja a vért és a nyirokrendszert.

A sárgadinnye egy másik olyan növény, amely kiváló gyógyszere a pajzsmirigynek. Francia kutatók szerint, a sárgadinnye húsa a tirozin nevezetű aminosav kinézetéhez és felépítéséhez hasonló hatóanyagokat tartalmaz, amelyek hatással vannak a pajzsmirigy által termelt hormonokra.

Hirdetés

Hogy mi is történik pontosan?

Ezek a hatóanyagok közvetlenül serkentik a tirozin jódozását, ami segíti a pajzsmirigyen belül a hormonok előállítását. Ha alulműködésben szenvedünk, a sárgadinnye hatóanyagai megtapadnak a sejtek felületén, ezáltal serkentve őket, hogy szorgalmasabban „dolgozzanak”.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Ez a két étel visszaállítja a pajzsmirigy működését
error: Content is protected !!