Szinte mindenki ismeri a Nutella nevű nagyon finom mogyorókrémet. De jobb, ha kétszer is meggondoljuk, hogy esszük-e még ezt az igen jóízű, de nemcsak, hogy nem túl egészséges, de igen furcsa körülmények között készülő krémet.

Hirdetés

AdTech Ad

GoogleHa megnézed az összetevők listáját a címkén közelebbről, rájössz, hogy  hozzávalókban a pálmaolaj a második helyen áll, és hogy rendkívül sok benne a tejszín.

Azonban pálmaolajat nem csak hogy nagyon egészségtelen, de ezt Malajziában és Indonéziában is termesztik, és kivágják az esőerdőket, hogy termelni tudják. A erdőterület, amit kivágnak 300 labdarúgó pályának felel meg, ami megsemmisül óránként ezekben az országokban!

Az erdők lerombolásával az állatok élőhelyektől vannak fmegosztva. Különösen súlyosan érintettek a orángutánok, ezeket már a kipusztulás fenyegeti. Sok állat az erdőirtások miatt meghalt a gépek miatt.

Hirdetés

Senki sem  gondozza őket, amikor megsérülnek. Gyakran a szerencsétlenek élve megégnek. És azok, akik túlélik, éhen halnak. Ha ők élelmet mennek keresni,agyonverik őket botokkal

 

A statisztikák megdöbbentőek: Az elmúlt 20 évben mintegy 50.000 orangután pusztult el! Ha a pusztítás a trópusi erdőkben folytatódik, ezek a csodálatos állatok valószínűleg kihalnak a nem túl távoli jövőben.

GoogleÉrdemes tanulmányozni az összetevők listáját a szupermarketben. Csak ha elvetjük a pálmaolajas termékeket, akkor tudjuk megállítani ezt a borzalmas pusztítást.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Ha ezt a képet megnézed, nem veszel több Nutellát!
error: Content is protected !!