A stressz bizonyos nagy veszélyhelyzetekben volt fontos, amikor az ember élete veszélyben volt, ezért gyorsan kellett reagálni. Manapság azonban teljesen feleslegesen beindulnak ezek az életfolyamatok, amikor valami olyan környezeti hatás ér, ami egyáltalán nem életveszélyes. Ezek a súlyos reakciók aztán az egészséget veszélyeztetik.

Hirdetés

Image result for hands stress relief

A stressz manapság olyan szituációkban jön elő, amik egyáltalán nem létfontosságúak, ennek ellenére amikor a munkahelyünkön, vagy a családban feszültség van, úgy véljük, hogy az életünk rossz felé halad, esetleg veszélyben van az állásunk, ha elküldenek, hiszen nem lesz miből dolgokat venni, és az otthonunk, az kocsi költségeit sem leszünk képesek előteremtni. Ha sok ilyen stresszreakció indul el, valamelyik szervünk meg fog betegedni, és aztán tényleg elindulhatunk lefelé a lejtőn.

Most egy olyan technikát mutatunk, amely azonnal elűzi a bennünk lévő stresszt. Csak a megfelelő ujjunkat kell elővenni, hogy teljesen stresszmentessé váljunk percek alatt. Íme, hogy használd ujjaidat stresszoldásra:

Hirdetés

Hüvelykujj: a feszültségért, aggodalomért, ingerlékenységért felel.

Mutatóujj: a pánikért, a félelemért felel.

Középsőujj: a méreg, a düh ujja.

Gyűrűsujj: a levertség, a szomorúság ujja.

Kisujj: az aggodalom ujja.

Hogyan alkalmazd?

A jobb kezünk minden ujjával ragadjuk meg a bal kezünkön azt az ujjat, amelyik a jelenlegi feszültségedért felelős, tehát, ha például félünk éppen, akkor a mutatót szorítsuk. Enyhén szorítva addig fogjuk, amíg el nem kezd lüktetni.

 

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Percek alatt teljesen megnyugtat a régi ázsiai trükk! Alkalmazd azonnal stressz ellen, és elkerlnek a betegségek!
error: Content is protected !!