Olyan ötletet tudhatsz most meg, ami pofonegy­szerű, nagyon hatásos és fillérekbe kerül!

Hirdetés

A só mindenki otthonában megtalálható.. Ahogyan az ételeinkben is mindig ott van. De nemcsak az főztöd, hanem a mindennapjaid is megízesíti:

Image result for salt
A leejtett tojásra
 Image result for fallen egg

Összetörtél egy tojást, és most minden csupa kosz? Kellemetlen és nehézkes feltakarítani egy nyers tojást. Ha viszont rászórsz egy marék sót, hagyod 15-20 percig érintetlenül, akkor utána már egyetlen mozdulattal eltüntetheted a nyomokat.

A vágódeszkára

Hirdetés

Image result for vágódeszka

Ha a vágódeszkád szaga már hagy némi kívánnivalót maga után, akkor is, amikor alaposan elmosogatod, erre is jó a só. Egyszerűen szórd rá, dörzsöld át egy félbevágott citrommal, majd öblítsd le meleg vízzel. A szagnak nyoma sincs.

A sütőbe

Image result for salt oven cleaning

Ha sütsz éppen, de az étel szétfröccsent kissé a sütődben, akkor szórj rá a kiloccsant részre egy kevés sót, az ételedet pedig nyugodtan süsd tovább. A só megakadályozza, hogy füstölni és égni kezdjen, ami kifolyt. Ráadásul eltakarítani is jóval egyszerűbb lesz utána.

Felvágott gyümölcsre

Image result for cut fruits

Amikor előkészíted a gyümölcssalátát, a felvágott almákra és barnulásra hajlamos gyümölcsökre locsolj egy kevés sós vizet. Ez megakadályozza, hogy idő előtt barnulásnak induljanak a szeletek. Tálalás előtt pedig öblítsd le, így picit se marad sós ízű a csemege.

Olajos magvakra

Image result for nuts

Ha olyan süteményt vagy ételt készítesz, melyhez diót vagy mogyorót kell törnöd – vagy csak egyszerűen uzsonnára fogyasztanád ezeket a magokat, akkor 1-2 órára áztasd őket sós vízbe. Sokkal könnyebben fogod tudni feltörni utána a héjukat.

Pezsgősüvegre és borra

Image result for pezsgő

Gyorsan szeretnéd behűteni a következő üveg italt? Nem kell órákon át hűtőben tartanod az üvegeket. Elég, ha jeget raksz egy tálba, a jeget megszórod sóval, és ebbe rakod az üveget. A só hatására a jég olvadni kezd, de hidegéből mégsem veszít, ezért alaposan és gyorsan hűti le az italodat.

Ételmaradékos fazékra

Az odakozmált ételt, a makacs ételmaradékot könnyedén el tudod távolítani, ha felengeded vízzel a fazekat, szórsz bele 2 marék sót, majd 20 percig felforralod. Vége a dörzsölésnek és sikálásnak, elég néhány könnyed mozdulat ezután a mosogatószivaccsal.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Sót szórt a sütőbe, ezt te is ki fogod próbálni!
error: Content is protected !!