Talán örökre rejtély marad, hogyan halt meg Zámbó Jimmy, de nem hagyja máig nyugodni ez a titok azokat, akik szerették őt, főleg, ha jól ismerték is.
Utólag sokan megpróbáták depressziósnak vagy túl könnyelműnek beállítani a személyiségét, de akik közel álltak hozzá, ezt nem támasztják alá.
Hulé Éva az egyetlen szemtanú már meghalt, de amíg élt, addig sem hallgatta meg szavait senki.
Talán nem is Jimmy húzta meg a ravaszt? Csupa rejtély, ami titokzatossá teszi Zámbó Jimmy 16 éve történt tragikus halálát. Schmuck Andor egészen másként látja a dolgokat.

– Az csak egy városi pletyka volt, hogy Jimmy depressziós volt, számos ilyen fikció látott napvilágot azóta is – mondja Smuck a Borsnak, aki Jimmy jó barátja, mentora is volt.

Hirdetés

Image result for jimmy zambo

– Van, aki azt hiszi, hogy a mene­dzsere voltam, de ez nem igaz. A barátja voltam, aki önzetlenül segített neki, amikor szüksége volt rám. Fásy Ádám szépségkirálynő-választásán ismertük meg egymást, mindketten zsűriztünk. Ott derült ki, hogy gyerekkorunkban egy házban laktunk. Az első beszélgetésünktől kezdve jó barátok lettünk.

Schmuck és Jimmy rengeteget partiztak együtt, szinte mindent tudtak egymásról. A pletykák szerint Smuck az egyetlen, aki mindent tud a a Király ha­láláról.

– Rendkívül méltatlan, hogy Jimmyre tizenhat év után is úgy akarunk emlékezni, mint egy botrányhősre. Jó és őszinte ember volt, tele szeretettel. Ezért volt képes annyi emberhez szólni: orvosprofesszortól a hentesig mindenki vásárolta a kazettáit. A dalai olyan érzésekről szóltak, amelyeket mindenki megélt már – mondja Schmuck.

Hirdetés

– Nem volt depressziós, tele volt tervekkel. Épp 2001-ben volt vége az RTL-es műsorának, és egy újabb giga projektrôl tárgyalt. Azt is hallottam, hogy kiégett, elege volt az életből. Nos, erre azt tudom válaszolni, hogy amíg egy művész alkot, addig nem lehet fáradt. Jimmy szeretett élni, azon az estén sajnos nem volt szerencséje.

Andor szavainak talán kissé ellentmondanak az elhunyt szemtanú Hulé Éva vallomásai. A  barát egykor eskü alatt azt vallotta, hogy nem Jimmynél volt a fegyver azon a hajnalon. A szobában Hulén kívül csak Jimmy felesége, Edit asszony volt ott, így könnyű kitalálni, kit vádolt meg gyilkossággal. Vallomásának hitelét megkérdőjelezi, hogy a tragédia után kilenc évvel tette. Bár a rendőrség meghallgatta, új nyomozást nem rendelt el az ügyben.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Kipakolt a jó barát! Jimmy halála nem lehetett öngyilkosság!
error: Content is protected !!