Vlad Ciurea idegsebész egy lapnak adott megszólalásában több igen fontos gondolatot közölt a nagyközönségnek, hogy az év vége jól teljen és az agyunk is elégedett, boldog és egészséges legyen.

Hirdetés

Image result for vlad ciurea

“Idegsebészként a rendelőben és a műtőben kínlódó emberek arcát kell néznem. Az agysebészeti műtétek természetesen jobban kiborítják az embereket mint a kisebb beavatkozások. A beteg rokonai is rettegnek minden agyműtét előtt. A csapat, akivel dolgozom erősen  koncentrál. Az agy ugyanis nem egy olyan testrészünk, szervünk, amit kézbe veszünk, mint akár a szívet. Ezért nagyon vigyázzunk az agyunkra! Lehet, hogy nem tudják az emberek, de az agynak is szüksége van pihenésre és odafigyelésre. Boldoggá kell tennünk az agyunkat, akkor nem betegszik meg ” – mondta a lapnak a hírse agysebész, Dr. Vlad Ciurea

Az ünnepek alatt például hajlamosak vagyunk túlzásba esni: sokat eszünk, sőt rengeteget, és rengeteget iszunk alkoholt, mindkettő tönkreteszi asz agyat, az ünnepi fogások nagyon nehezek, és a szesz igen rossz hatással van a testre, különösen az agyra. Éjszakákon át ébren maradunk, hosszú órákon át tespedünk a terített asztalnál, a dohányosok még több cigit szívnak, kávéból is többet isznak.

Hirdetés

“Az agy voltaképpen nem alszik, de van néhány módszer ami a pihenést is elősegíti. Az agynak is szüksége van a boldogság érzésére.” – mondja az idegsebész.

Reggel igyál egy pohár vizet amikor felébredsz, ez nagyon fontos, mert éjjel kiszárad az agy is, a verejtékezés következtében.

A sebész azt ajánlja, hogy a telefont legalább éjszakára kapcsold ki. Reggel jó lenne ha felnéznél a napra, akkor is, ha felhők mögött van, hogy stimuláljuk az agy látásért felelős részét, hallgassuk meg az egyik kedvenc dalunkat, hogy stimuláljuk a hallásért felelős központot és igyunk meg rögtön egy pohár vizet ébredés után.

Együnkkevesebbet, mert ha túlságosan nagy adag ételeket fogyasztunk el, az az agyra is hatással van. Vörösbort igyunk, mert az segít az erek tisztításában, de csak mértékkel, mert az alkohol nagyon rossz hatással van az idegsejtekre.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Megszólalt az idegsebész! Így teheted rendbe az agyadat!
error: Content is protected !!