Minden konyhában vannak fűszerek, hiszen minden ételt, amit főzünk, ezekkel ízesítünk. Sajnos ezekben a nagyon sokáig elálló élelmiszerekben rengeteg méreganyag és kórokozó található. Thomas Fricke, a  Fores Trade, egy biofűszer cég vezetője szerint sznte minden bolti fűszer tele van vegyszerrel, és ennek ellenére, egy idő utána baktériumok is megtelepednek rajtuk.

Hirdetés

A fűszereket mérgekkel és sugárkezeléssel tartósítják

Gondoljunk csak bele, milyen hosszú ideig állnak ezek a termkek a boltok és a konyha polcain. A nagyon erős fűszerek, mint  a bors vagy a chili nem romlanak könnyen, de rengeteg egyáltalán nem erős fűszert is használunk. A termesztés során a fűszernövényekre fekális, rágcsálószőr, férgek maradványai tapadnak Ezeket a gyártás során erős vegyszerekkel tisztítják le a növényi részekről. Ezek a vegyszerek azonban rákkeltőek.

A silent killer in your kitchen: It Holds Bacteria and Harmful Chemicals

Etilén oxidnak nevezik az egyik ilyen szert, amely idegméreg, rákkeltő és sejtroncsoló kémiai anyag.

A sterilizálás során sugárzást is használnak, ami megöl minden értékes enzimet, anyagot a növényben, megváltoztatja a molekuláris felépítését oly mdon, hogy maga a növény válik egészségre káros anyaggá. Ezek után még monoszódium glutamátot, ízfokozót is adagolnak a fűszerekhez, és más kiegészítő anyagokat, hogy finomabbnak érezzük őket, ne romoljanak meg, erre jönnek a színező anyagok, szója, génmanipulált kukoricakeményítő, tapadásgátló ciánvegyületek és mesterséges aromák.

Hirdetés

Hogy mit lehet tenni?

Csak biofűszereket szabad vásárolni, és nem tárolni ezeket sem hónapokig.

JOIN OUR NEWSLETTER NOW AND GET YOUR:

 

 

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Please follow and like us:
Csendes gyilkosok a fűszerolcodon! Tele baktériummal és méreggel!
error: Content is protected !!