A derék több dolog miatt is megfájdulhat. lehet egyszerű örökletes oka, az idegek elhelyezkedéséből kifolyólag, rándulás túlzott cipekedés vagy az idegek vagy az itmok gyulladt állapota. A derékfájdalom lehet enyhe, de olyan erős is, hogy a beteg mozdulni sem tud a szenvedéstől. Lehet bizsergő vagy éles ez a fajta fájdalom a hát alsó részében.

Hirdetés

Bár a fájdalomcsillapítók enyhítheti a tüneteket, ezek nagyon veszélyes orvosságok, amelyek megterhelik a gyomrot és a májat is, ha rendszeresen szedjük őket. Érdemes ezért természetes módon kezelni az említett egészségügyi problémát.

Már a hivatalos orvoslás is elismeri, hogy a Kínából származó akupunktúra és akupresszúra az ilyen típusú fájdalmakra igen hatásos, ha megfelelően alkalmazzák. Nemcsak csillapítja a fájdalmat, de ellazítja az izmokat, ezáltal az idegek becsípődése, gyulladása is megszűnik.

Testünkön rengeteg akupresszúrás pont található, de tudni kell, hogy egyes problémára, éppen melyiket kell megkeresni ahhoz, hogy javítani tudjunk az állapoton, az általánosan jtékony pontokon kívül meg kell keresni a speciális pontokat.

Hirdetés

if-you-press-these-2-points-near-your-hips-heres-the-incredible-effect-on-your-body

A képen látható pont hátul, a derék két oldalán, kitűnően segíti a deréktáji, de még a lábfájdalmak enyhítését is.

A nevük G48, GB30,

Ezeket a pontokat kell finoman masszírozni fájdalom esetén.

Az ízületi fájdalmakon kívül  a G48 hasmenés és cukorbetegség esetén is alkalmazható, a GB30 pedig féloldali bénulás és lábfájás esetén enyhíti a tüneteket.press-these-2-points-to-relieve-lower-back-pain

Ha elmúlt a roham, fontos rendszeresen gyógytornázni megelőzésképpen, hogy az isiász és derékfájás ne lobbanjon be újra.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Fájdalomgyilkos pontoknak is nevezik, ha ezeket megnyomod, elmúlik az isiász, lumbágó, derékfájás és a lábfájás is
error: Content is protected !!