Fogadjunk, hogy mindig kiöntött a tészta vizét, amiben főtt, pedig igazi kincs, sok mindenre jó nemcsak főzésnél, de a háztartásban is.

Hirdetés

Szószokhoz

 

Ha szószt készítünk, ízesebbre hígíthatjuk a tészta vizével, mert tele van a keményítővel, sóval. Kiemeli a szószban az ízeket, sűríti is és selymessé tesz azt.

Hirdetés

Kelttésztához

Só és folyadék – mindkettő nélkülözhetetlen a jó sós kelttésztához, vagyis a kenyér-, illetve a pizzaalaphoz. Ha a tészta főzővizét használjuk fel, akkor könnyebben dagaszthatsz, finomabb is lesz a tészta.

Virágokra

Tele van tápanyaggal, így igazi tápoldat a növényeknek. Természetesen locsolás előtt le kell hűteni.

Zöldségek párolásáhozRelated image

Tegyük a zöldséget egy szűrőbe, majd forraljuk alatta alacsony lángon egy lábosban a tészta főzővizét. Figyeljünk, hogy közben a szűrő alja ne lógjon bele a vízbe! Ha húst vagy halat párlunk így, akkor sokkal szaftosabb marad.

Bab, lencse áztatására

A babot, a sárgaborsót vagy a lencsét főzés előtt be kell áztatni. A tészta főzővizétől ízesebbek és puhábbak lesznek a hüvelyesek a keményítő hatására.

Mosogatni

A tészta vizében kioldott keményítővel ugyanis leszedhetjük a legmakacsabb szennyeződéseket is. Ezzel a módszerrel védjük a környezetet is.

Lábvíznek

Ha a tészta forró főzővizébe beáztatjuk ödémás, fájó lábunkat, akkor nemcsak puhává teszi a bőrünket, hanem csökkenti a dagadás mértékét, és csillapítja a fájdalmat is. Maszkot is csinálhatunk belőle a napsütéstől tönkrement, töredezett végű hajra. Masszírozzuk a fejbőrbe, hagyjuk 10 percig hatni, ezután öblítsük ki, és mossuk meg samponnal.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Tésztát főztél? Ne öntsd ki a vizet, amit leszűrtél! Fantasztikus, mi mindenre használhatod!
error: Content is protected !!