A fehér textil a legkényesebb, ezért nagyon ügyelj, hogy mikor, melyik alkalommal viseled, mert hamar tönkremehet. De akárhogy vigyázol, megszürkülhet egy idő után a fehér ruha. Ezért használunk fehérítő szereket, hogy újra vakító fehéren ragyogjanak a ruhák. Már amelyiket érdemes, hiszen kevés, az üzletekben megvásárolható fehérítő szer éri meg az árát.

Hirdetés

Image result for bleach clothes

De most megmutatjuk, hogy hogyan tudsz otthon, hatásos házi fehérítőt csinálni, ami nagyon könnyen használható, ugyanakkor fillérekbe kerül. Csak egy 3 százalékos hidrogén-peroxid oldatot szerezz be.

Így csináld:

Hirdetés

Két liter vízbe önts egy kiskanál hidrogén-peroxidot, várd meg, míg teljesen feloldódik benne, majd 20 percre áztasd bele a textileket, ruhákat, ágyneműt, stb. Minden 5 percben keverd meg vizet a ruhákon, hogy a hatás egyenletes legyen. Ezután tiszta vízben áztasd és öblítsd ki a textileket.

Ahhoz, hogy megszabadulj a sárgásabb színeződésektől, keverj össze két csésze langyos vizet egy csésze fehér ecettel, és 20 percre ebbe áztasd a foltos részét a textilnek. Ezután készíts krémet 1 evőkanál hidrogén-peroxidból, 1 evőkanál sóból és ½ pohár szódabikarbónából. Ezt kend rá a foltokra, hagyd rajta 20 percig, majd öblítsd ki a ruhákat.

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel és barátaiddal is.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Ettől a filléres szertől vakítóan fehérek lettek a ruháim, már nem használok mást
error: Content is protected !!