Nokedli nélkül elképzelhetetlen a pörkölt vagy a paprikás csirke. de tojással, friss salátával is isteni, főleg, ha tökéletesre sikerül, ami nem is annyira egyszerű. Hogy ne ázzon szét, ne legyen túl kemény vagy éppen túl puha.

Hirdetés

 Image result for nokedli

A nokedli rengeteg fogás mellé finom lehet. A disznóból készült pörkölt mellé köretként szinte pótolhatatlan, de egy tojást rásütve magában is csodálatos – nyáron zöld salátával vagy savanyú uborkával. Ehetjük még túróval vagy szalonnapörccel is.

De mi az elronthatatlan isteni nokedli titka?

Természetesen sokaknál a galuskák mérete a fontos: és minél lágyabbra kevered a tésztáját, annál nagyobb lesz a nokedli (fém szaggatóval készítve) – és minél keményebb a tészta, annál kisebbek lesznek a nokedlik.

Hirdetés

És az íze, puhasága…  Tudjuk mindannyian, hogy kell bele liszt, tojás, só és víz. És a most már nem is annyira titkos hozzávaló, a tartós tej. Bizony, ettől lesz igazán isteni az íze.

Hozzávalók:

50 dkg liszt, 3 tojás, 2 dl víz, 2 dl tartós tej, só

A nokedlitésztát az ismert módszerrel összekeverjük, majd forrásban lévő, sós vízben megfőzzük. Ha feljött víz felszínére, szűrőlapáttal kivesszük, leszűrjük. Érdemes kevés olajos-sós vízben átöblíteni, és ismét leszűrni – így biztosan nem ragad össze.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Ettől lesz tökéletes a nokedlid, íme a titkos összetevő!
error: Content is protected !!