Egyes emberek annyira szeretik a kutyájukat, hogy még azt is hagyják neki, hogy az arcukat megnyalja. Mások viszont soha nem hagynák ezt a kedvenc ebüknek. Gazdája válogatja, hogy ki mit visel el a kutyájától, de egy valami biztos, komoly egészségügyi következménye lehet, ha arcon nyal valakit a kutyája.

Hirdetés

Image result for dog licking face

Egy angol nő egy nap arra ébredt, hogy az arcán különös piros foltok jelentek meg. Hamarosan a tünetek súlyosbodni kezdtek, lassan az egész arcát ellepték a kiütések, és erősen viszketni is kezdtek.

Az orvosi látogatás után kiderült, hogy a vörös foltok a kutyával való túl közeli érintkezés miatt keletkeztek. A nő ugyanis egyáltalán nem bánta, ha kutyája rendszeresen vágignyalta az arcát, ezt csak a szeretet kifejezésének tartotta, még örült is neki. Az egyre rosszabbodó kiütések láttán, a nő hamar a legközelebbi rendelőbe sietett, ahol ellátták.

Hirdetés

“Hölgyem, ha 30 perccel később érkezik, akár meg is hallhatott volna” – mondta a kezelést végző ügyeletes. A vérmérgezéssel diagnosztizált hölgy annyira súlyos állapotban volt, hogy, ha nem megy kerül orvoshoz akár a legrosszabb is megtörténhetett volna. A laboreredmények alapján megállapították nála, hogy egy igen veszélyes vírus került be a testébe a kutya nyálából. Angliában egy 70 éves férfi bele is halt egy hasonló fertőzésbe, amit a kutyájától kapott.

Főleg a gyermekeket védjük a hasonló kontaktustól, mert életüket veszélyeztetheti.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Te hagyod, hogy képen nyaljon a kutyád? Ha ezt elolvasod, nem teszed többet!
error: Content is protected !!