before_after_hand_mask

A csodaszép, ránctalan és fiatalos kéz különösen ebben a hidegben szinte elérhetetlen vágyálom a nőknek, mivel télen a kézfej hajlamos ráncossá, elgyötörtté válni.

Bár sok kézkrém rövid távon segít a helyzeten, hosszútávú eredményeket mégsem produkálnak, és az áruk is elég magas. Szerencsére erre is van háziszer, ami nem más, mint a jó öreg szódabikarbóna.

Hirdetés

Szórd a kezedre!

Ha eleged van abból, hogy sok pénzt dobj ki az ablakon bőrápoló termékekre, és csak rövid ideig gyönyörködhess a hatásukban, akkor vedd elő a szekrényből a szódabikarbónát és varázsold gyönyörűvé a kezed!

Egy evőkanál szódabikarbónát fél evőkanál kristálycukorral és egy kevés olívaolajjal keverj össze. 10 percen keresztül dörzsöld át a kezeid ezzel a keverékkel, majd öblítsd le. Mindennapos kezelésre alkalmas ez a módszer, amely már az első használat után csodálatos eredményeket biztosít.

Egy másik alternatíva, ha 3 rész szódabikarbónát 1 rész vízzel elkeverünk és ezzel dörzsöljük át a kezeinket. Ez ugyanolyan hatásos, viszonylag olcsóbb az olívaolaj és a kristálycukor miatt. Azonban a fenti módszer az olívaolaj miatt még puhább és hidratáltabb bőrt biztosít.

Hirdetés

A szódabikarbóna a körmökre is hatással van, főleg azok számára, akik dohányoznak, vagy olyan munkát végeznek, ahol a körmeik sérülnek, színeződnek. Egyenlő arányban kell ebben az esetben összekeverni a szódabikarbónát vízzel és alaposan átdörzsölni vele a körmöket. Eltávolítja az elhalt hámsejteket, szennyeződéseket és sima, selymes, fényes, egészséges körmöket eredményez.

A szódabikarbóna és víz keveréke nem csak abban az esetben alkalmazható, ha a bőrünk ápolására törekszünk! Ha főzést követően a hagyma vagy a fokhagyma illata hosszú ideig érezhető a kezeinken, akkor erre a problémára is alkalmazhatjuk. A szódabikarbóna ugyanis semlegesíti a szagokat, így a hagyma és fokhagyma illata hamar a múlté lehet.

 

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Szódabikarbónával dörzsölte át a kézfejét, nem hitte el, ami történt ezután!
error: Content is protected !!