Ha valaki elmegy a fodrászhoz, azt hiheti, semmi rossz nem történhet vele emiatt. Azt várja, hogy egy nagyszerű új frizura, vagy egy gyönyörű új hajszín lesz a végeredmény.

Hirdetés

2011-ben csaknem végzetes volt az angol Dave Taylor számára, hogy elment fodrászhoz. A hangmérnök két nappal később egy üzleti tárgyaláson hirtelen összeesett. A kórházban, közölték vele, hogy stroke-ot kapott. Az orvosok biztosak voltak abban, hogy a korábbi fodrásznál tett látogatás váltotta ki ezt. Ez az úgynevezett “kozmetika szélütés szindróma”, aminek ma már neve is van.

A hajmosáshoz általában egy mosdó felett kell hátrahajtani a fejünket. Ez veszélyes lehet, mivel ezáltal a nyaki artéria megsérülhet.

Dave túlélte a sztrókot, de három hónapot töltött kórházban, azóta tolószékben ül. Ma még menni is csak bottal tud, és gyógyíthatatlan látási problémákat szerzett be.

Hirdetés

Beperelte a fodrászt. Peren kívüli megállapodás keretében a felek megállapodtak abban, hogy kapott 90.000 angol fontot.

Dave sajnos nem egyedi eset. 2014-ben a kaliforniai Elizabeth Smith mindössze öt nappal azután, hogy a fodrásznál járt, stroke-ot kapott. Hirtelen megbetegedett, és hányt, mentőket kellett hívni.

Bild auf Twitter anzeigen

Annak ellenére, hogy idejében kezelték, korlátozott maradt a motoros készségek terén. Ezen felül, ő agyi vérrög keletkezett a fejében, amelyet nem lehet eltávolítani, és ezért egy állandó veszélyben van. Minden este ő felteszi magának a kérdést: “fel fogok ébredni reggel?”

De nem csak egy hajvágás lehet veszélyes! Egyéb tevékenységek, mint a telefonálás, a jóga, a fogorvosi kezelés, tenisz vagy a kiropraktikai kezelés is okozhat stroke-ot.

 

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

A nő elment fodrászhoz! 14 nappal később iszonyatos diagnózist mondott az orvos!
error: Content is protected !!