A hiányos szájhigiénia, elmaradt fogtisztítás nemcsak rossz lehelletet okoz, de az egész test egészségügyi állapotát veszélyezteti, ilyen például a nyál mésztartalmából és az élelmiszer maradványokból lerakódó fogkő is, amely ínysorvadáshoz, a fogak kihullásához is vezethet. Ha már vastag réteg van, csak szakember segítségével lehet eltávolítani.

Hirdetés

Azonban van olyan trükk, amivel házilag idejében el tudjuk távolítani a fogkövet, ami így nem rakódik le vastagon.

Hozzávalók

Hirdetés

– szódabikarbóna
– 1 fogászati szonda
– só
– hidrogén peroxid
– víz
– fogkefe
– pohár
– szájvíz

Első lépés:

Egy pohárban egy kanál szódabikarbónát keverjünk el fél teáskanál sóval. Ezután langyos vízzel mossuk le a fogkefét, és tegyük bele a szódabikarbónás, sós keverékbe. Dörzsöljük át a fogainkat.

Második lépés

Egy pohár hidrogén peroxidot öntsünk bele egy fél pohár meleg vízbe, majd egy percig ezzel öblögessünk. Ezután köpjünk, majd egy fél pohár hideg vízzel öblítsük ki a szájat.

Harmadik lépés

A fogászati szonda alkalmazásával piszkáljuk le a sárgás színű fogkövet.

Negyedik lépés

Fertőtlenítő szájvízzel öblytsük át a szájüreget.

Mindig használjunk fogselymet, és ha kipróbáljuk az imént említett praktikát, kevesebb gondunk lesz a jövőben a fogkővel, és a mosolyunk is fehérebb lesz.

Arra kell figyelni, hogy ezt a módszert egy hónapban csak egyszer végezzük el, ellenkező esetben károsíthatjuk a fogainkat. Ha már nagy a fogkő javasolt elmenni fogorvoshoz, aki pár perc alatt szakszerűen el tudja távolítani a kellemetlen és sok betegséget okozó fogkövet.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Fogkő eltávolítása házilag! ne dobd ki a pénzed az ablakon többé!
error: Content is protected !!