Image result for houseplants beer

Hirdetés

Ki gondolta volna, hogy az élesztő nem a konyhában kaphat szerepet? Az élesztőt sokan használják táplálékkiegészítőként is, mivel köztudottan jó hatással van a testre, de emellett nagyon jó növényápoló is. Az élesztő gazdag ásványi anyagokban és mikroelemekben. Vízben feloldva az élesztőből olyan anyagok bocsájtódnak ki, amelyek elősegítik a növények gyorsabb növekedését. Ellenállóbbak lesznek tőle a virágok és az átültetést is jobban fogják bírni. Csak egyetlen dologra kell figyelned: az élesztő, csak meleg földben fejti ki a hatását.

Hogyan tápláld a virágföldet élesztővel

A legjobb a sör

Mivel a  sör élesztővel erjesztett ital, ami ráadásul tele van cukorral is, ami kell az erjedéshez, bőven elég, ha sörrel megöntözöd a virágaidat, csak arra figyelj, hogy ne a hűtőből vedd elő, mert akkor nem fejti ki a megfelelő hatást a virágok felélesztésében, táplálásában. Nem szabad túl gyakran alkalmaznod, elég havonta kétszer.

Tasakos instant élesztőpor

10 g instant élesztőt oldj fel 10 liter vízben és kavarj hozzá 2 evőkanál cukrot. Hagyd állni 2 órán keresztül, majd öntsd bele 50 liter vízbe.

Hirdetés

Ha szép növények nőnek a kertedben jó lesz kipróbálnod ezt a megoldást. Ha csak a szobanövényeidet szeretnéd ápolni, akkor az élesztős oldalt negyedét is bőven elég összekeverned. Arra figyelj, hogy csak akkor locsold meg a növényeidet az élesztős vízzel, ha a lakásban elég meleg van, mert az élesztő csak akkor fejti ki a hatásait. A kerti növények esetében is jó időben érdemes alkalmazni ezt a módszert, amikor megfelelő az időjárás. Ha havonta kétszer élesztős vízzel öntözöd a növényeket, sokkal gyorsabban fognak nőni és erősebbek lesznek.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Sört öntött a növényeire! Pár nap múlva nem hitt a szemének!
error: Content is protected !!