Ez a ez egyszerű konyhai alapanyag serkenti a növények gyorsabb fejlődést. Védekezőképeségük nő a virágoknak, és az átültetést is jobban fogják szeretni! Viszont tarts be pár dolgot ezzel kapcsolatban!

Hirdetés

 

Ki hitte volna, hogy az élesztő nem csak a istenikelttészták elkészítéséhez használható? Az élesztőt sokan használják eészségvédelemre is, mivel köztudottan jó hatással van a testre, de remek kertészkedéshez is. Az élesztő gazdag ásványi anyagokban és vitaminokban. Vízben oldás után az élesztőből olyan anyagok szabadulnak fel, amelyek serkentik a virágokszebb növekedését. Ellenállóbbak lesznek tőle a virágok és az átültetést is jobban fogják bírni. Csak egyetlen dologra kell figyelned: az élesztő, csak meleg földben fejti ki a hatását.

Hogyan gondozd a növényeket élesztővel

Normál élesztő a kertbe

1 kg élesztőt tegyél bele 5 liter vízbe. Mielőtt ezt a keveréket a kertben a földre öntenéd, tovább kell hígítani. Az 5 liter élesztős folyadékot 50 liter vízzel kell hígítani.

Porélesztő

10 g porélesztőt oldj fel 10 liter vízben és kavarj hozzá 2 evőkanál cukrot. Hagyd állni 2 órán keresztül, majd öntsd bele 50 liter vízbe.

Hirdetés

Szobanövényekhez sokkal kevesebb oldatot készíts hasonló arányban.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Ezt tedd a szobanövényeidre, azonnal felélednek, és kivirulnak majd!
error: Content is protected !!