Hirdetés

Az emberi szervezet legnagyobb része víz. Az egyes sejtek hatalmas mennyiségű vizet tartalmaznak. A vesék és a test izmainak 73% -a víz, az agy 76% -a, míg a tüdő és a vér 90% és 83% H2O.

Ezért kell elég vizet innunk. Az ideális egészséges férfiak számára 3 liter, a nőknél legalább 2 és fél liter.

Ha nem elég mennyiségű a víz testben, az alábbi problémák jelentkeznek:

Hirdetés

 1. Kevés vizelet

Az a jó, ha naponta hat-hét alkalommal pisilünk. Ha nem fogyasztasz elég vizet, az veszélyes, mert a mérgező anyagok nem tudnak kiürülni.

 1. Sötét vizelet

Ha kevés vizet fogyasztasz, a vizeleted barnás színű lehet. Az ideális az áttetsző, világos vizelet. Ha sötét, az azt mutatja, hogy a vesék nem tudják megfelelő mértékben kiválasztani a mérgeket a testből. Azonban vannak más okok, amiért a vizeleted elsötétedhet, íme néhány:

Egészségügyi problémák, mint

 • Epekő
 • Májbetegség

Ételfesték, néhány zöldség és egyes gyógyszerek, mint például:

 • B-vitamin
 • Spárga
 • cékla
 • Szeder
 1. Szorulás

Ha  nem iszol elegendő mennyiségű vizet naponta, azzal növeled a székrekedés kockázatát. Ezáltal a méreganyag újra felszívódik, és a véráramba kerül. Víz szükséges ahhoz, hogy megemésszed az ételt, és támogasd az emésztőrendszered.

 1. Túlzott étvűgy

  Ha elegendő mennyiségű vizet fogyasztasz, az csökkenti az éhséget is. Ám ha nem iszol eleget, akkor az agyad azt az információt kapja, hogy alultáplált vagy, és muszáj valamit bekapnod. Így növeled az elhízás veszélyét.

 1. Száraz bőr

Ha nem fogyasztasz elegendő mennyiségű vizet, a bőröd kiszárad és ráncosodik. Igyál elegendő mennyiségű vizet, hogy ezt elkerüld.

 1. Betegeskedés

Ha nem fogyasztasz elegendő mennyiségű vizet, az növeli a káros anyag felhalmozódást a szervezetben, amelyek bejutnak a véráramba, és veszélyeztetik az immunrendszert. A szervezeted nem lesz képes harcolni a fertőzések ellen, és megnő az esélye a gyakori lebetegedésnek.

 1. Erős fejfájás

Mint korábban említettük agy 76% vizet tartalmaz. Ha nem iszol elegendő mennyiségű vizet naponta elképzelhető, hogy erős fejfájás gyötör.

 1. Száraz száj

  Ha megfelelő időközönként megfelelő mennyiségű vizet iszol, akkor elkerülhető a fokozott szomjúságérzet.

 1. Kimerültség

Ha úgy gondolod, hogy a kávéval elérheted, hogy elkerüld a fáradtságot akkor tévedsz. Ha csak kávéval próbálod frissen tartani magad, attól kiszáradhat a tested, és az izmaid nem jutnak elegendő oxigénhez. Ennek az eredménye a fáradtság és kimerültség.

 1. Reauma

  A víz adja a kenést az ízületek számára. Ha nem fogyasztasz elég vizet, a csontok súrlódhatnak, és ízületi fájdalom alakul ki. Tehát igyál sok vizet, hogy elkerüld az ilyen fájdalmakat.

Ha hasznosnak találtad, ne felejtsd el megosztani!

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

10 jele, hogy többet kellene innod, a tested így sikolt fel vízért!
error: Content is protected !!