Image result for beetroot juice

Hirdetés

A tudományos kutatást, amely most leírja, hogy milyen fantasztikus gyökér a cékla, a Londoni Queen Mary Egyetem publikálta. Egyetlen pohár céklalé leviszi a vérnyomást. Ha naponta iszod, szinten is tartja a vérnyomást.

A cékla szervetlen nitráttartalma, amely a fejes salátákban és a mindenféle káposztafélében is benne van. Ez fantasztikus hatással van a vérerekr.

A felmérést 64 különböző életkorú ember bevonásával végezték. A csoport fele vérnyomáscsökkentőt kapott. Két részre osztották a csoportot.

Hirdetés

Az egyik rész napi 250 ml céklalevet kapott, a másik csoport orvosságot szedett. A kutatás 1 hónapon át folyt.

A kísérlet kimutatta, milyen gyógyító hatással van a testre ez a zöldség. 14 nap után után lement a tesztalanyok vérnyomása, volt, akié normális értékű lett.

Amikor abbahagyták a céklalé ivását, a vérnyomásuk ismét az optimális érték fölé ment. A magas vérnyomás csökkentése azért is fontos, hogy biztosítsuk a szív optimális működését.

A csoport másik része akik orvosságot kaptak, szintn mutattak javulást, lement a vérnyomásuk. Azonban a gyógyszereket mindig szedniük kell ahhoz, hogy alacsonyan maradjon a vérnyomásuk.

A kutatás arra jutott ha normál értéken akarjuk tartani a vérnyomásunkat orvosságok nélkül, akkor fontos rendszeresen céklalevet inni. Természetesen senkinek sem mondják, hogy dobja ki a vérnyomáscsökkentő gyógyszerét! Azonban kiegészítő módszerként mindenki fogyasszon céklalevet.

A cékla jó hatással van a testre számos betegség ellen

A nők számára fontos lenne inni menopauza idején, mivel sok a magnézium, a cink, a kalcium és a jód benne.

A következő kórok esetén ajánlott a céklalevet fogyasztani:

Vese, máj, epe

A fentiek működési zavarai esetén a céklát sokszor ajánlják, mert salaktalanító hatású. Ezekben az betegségekben szenvedőknek fontos cékla, répa és citromlé keverékét inni. 50 ml-vel kell indulni és lassan kell növelni a mennyiséget, 250 ml-ig.

Toxinok

A céklában található anyagok méregtelenítik a testet. Az orvosok mindenkinek ajánlják a fogyasztását, akik szeretnék tisztítani a vérüket.

Vérnyomás

A cékla segít a vérnyomás alacsonyan tartásában. A magas vérnyomástól szenvedőknek ajánlott a rendszeres fogyasztása.

Visszér

Jó hatással van az erekre, a rugalmasságuknak a megőrzésére, így megelőzi, kezeli a visszérproblémákat a céklalé. A magas magnézium tartalmának köszönhetően segít a trombózis, embólia kialakulásának a megelőzésében.

Koleszterinszint

A koleszterin csökkentésében is segít ez a nagyszerű zöldség.

Pajzsmirigy

A céklalében jód is van, ezért érdemes a pajzsmirigybetegeknek is rendszeresen inniuk.

Túlsúly

A cékla fogyókúrás zöldség, 100 grammban csak 44 kalória van. A tudósok szerint a diétázóknak fontos lenne beépíteniük a napi étkezésükbe, mivel hozzájárul a fogyáshoz.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Nem hiszed el, mit tesz a testeddel csak 1 pohár céklalé! Eddig ismeretlen hatások!
error: Content is protected !!