Swami Sivananda 1896. augusztus 8-án született, ez az útleveléből derül ki. Ma őt gondolják 120 évesen a legidősebb élő férfinak a világon.

Hirdetés

A The Mirror című újságnak mondta el, hogy szerinte mi a hosszú életet titka: a cölibátus, amit egész életében gyakorolt.

Related image

A férfi egy nagyon egyszerű családba született, most is az indiai hatalmas városban, Kalkuttában él, sosem beteg, és ellátja magát egyedül, mivel rokonai sincsenek.

Hirdetés

“Az életben a legfontosabb a fegyelem és a mértékletesség, illetve az önfegyelem, ami érvényes a szexuális életre, a mozgásra és a táplálkozásra. Vízben főtt rizst eszem, semmi zsíradékot, fűszert, és sok dahlt, lencsefőzeléket, amibe paprikát teszek. Nem iszom tejet, nem eszem gyümölcsöt, mert ezeket luxusnak gondolom. Annyit éltem már, hogy az anyagi dolgok már nem sem érdekelnek” – mondja a férfi.

A hindu szerzetes sosem aludt ágyban, párnája sincs, juta-szőnyegen, a földön fekszik egy téglán éjjelente.  6 éves volt, amikor árva lett, családja tagjai vitték el egy guruhoz, akivel bejárta egész Indiát.

Sivananda naponta órákon át jógázik, semmilyen gépet nem használ, a mobiltelefont utálja. Úgy véi, hogy néhány évtizeddel ezelőtt az emberek kevéssel is beérték, ma mindig több kell nekik, de a boldogság már ismeretlen számukra, ahogyan az egészség is, viszont a gonoszság szerinte az egyre nagyobb méreteket ölt.

A szerzetes életkorát nem jegyzi a rekordok könyve, de a rokonai szerint kérvényezni kellene a világ legidősebb férfija címét, mert bizonyára megkapná, a szerzetes azonban nem szeretne rivaldafényben élni.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

120 éves, és elárulta a titkot! Nem biztos, hogy utánozni fogod!
error: Content is protected !!