Dr. Mihaela Bilic dietetikus elmondta, milyen hibákat követünk el, amikor azt gondoljuk, hogy tápláló, de diétás ételt készítettünk. Az orvosnő szerint csupán egyetlen összetevőről kell lemondanunk minimum egy hónapra és az fogyás centikben látható lesz.

Hirdetés

 Image result for mihaela bilic

“Semmi sem hasonlítható össze az otthon főzött étel minőségével. Akármit is fogyasztasz, amit készen csomagolva veszel, vagy ha amit a hűtőben találsz gyorsan rádobod egy darab kenyérre, az mennyiségben látszólag kevés lesz, de kalóriában igenis sok. Bármi, amit be tudsz kapni állva, az autóban, vagy a kanapén ülve, jobban hizlal mint a legtartalmasabb leves, vagy valami otthon készült húsos fogás. Ha fogyni akarsz, csak olyan ételeket tarts otthon, amelyeket meg kell főzni, vagy melegíteni kell és evőeszközzel kell enni. Semmi se legyen otthon, amit bekaphatsz!

A főzés és a sütés is hizlaló lesz, ha nem figyelünk oda az olajra. Már mindenki olajban süt-főz, minden recept úgy kezdődik, hogy tegyél egy kis olajat a serpenyőbe. Pedig csak egyetlen evőkanál étolaj 100 kalória, ami hamar meglátszik az alakunkon. Bármelyik zöldséges étel kalóriabomba lehet, ha túl sok olajjal készítjük. A hízáshoz nem kell fasírtot, vagy rántott dolgokat enni, elég hozzá egy bő olajban elkészített zöldséges étel. Mindegy milyen olajat használsz, mert általánosan 900 kalóriát tartalmaz 100 ml.  Hogy milyen az étel íze olaj nélkül az más kérdés, sokszor csak azt gondoljuk, hogy ízetlen lenne. Franciaországban bizonyos fogyókúrás csoportokban főzés órákat tartanak, ahol megmutatják, hogy olaj nélkül milyen finom ételeket lehet készíteni mert, hogy nem az olajtól függ az ételek íze. Paradicsomszósszal, fűszerekkel sokkal finomabb ételeket lehet készíteni.  Ha egy ételben hús, vagy sajt van, annak már garantáltan van íze. Ha szeretnél kalóriát spórolni, kezdj el olaj nélkül főzni. A karcsú testalkaton túl még az egészségednek is jót teszel, mivel a szervezetedbe nem jut annyi Omega 6, amely nem tesz jót az egészségednek.

Töröld ki az étrendedből 1 hónapra az olajat, készíts mindent olaj nélkül és ismerd meg, milyen ízűek valójában az ételek. 1-2 kanálnyit fogyaszthatsz, amit a salátára öntesz. Garantáltan fogyni fogsz!

Hirdetés

 

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

A dietetikus elárulta a biztos fogyás egyetlen titkát!
error: Content is protected !!