Related image

Igazi sikerkönyv lett, amikor Rebeca Plantier amerikai újságíró lejegyezte, hogyan tudnak ötven fölött is szépek maradni a francia nők, akik 50, 60 és 70 évesen is igazi őnek érzik magukat, fittyet hánynak a korukra.

Hirdetés

“Mikor Franciaországban éltem, azt vettem észre, hogy az utcán nagyon sok, korosodó, gyönyörű nő sétál, a teraszokon kávéznak, vásárolnak. Rövid szoknyát hordanak, és annak ellenére, hogy a bőrük állapota nem felel meg a kaliforniai szépségstandardoknak, ők büszkén és méltóságteljesen viselik a ráncaikat” – állítja Rebeca.

1. Mindig tevékenyek

A franciák napjaihoz hozzátartozik a rendszeres kikapcsolódás, a kirándulások, utazások, séta és sport, ezek a hétköznapok része, nemcsak fekszenek egész nap a hasukon a tengerparton.

2. Vicc, az antioxidáns

A nevetés, jókedv egy igen jó antioxidáns szer. A franciák híresek a szarkazmusukról, ami mindig az kultúrájuk része, még idős korukban is. Ezért a ráncaik nagy része mosolyránc.

Hirdetés

3. A mediterrán ételek

Mindig is fontos volt nekik az evés, a franciák imádnak enni, de másokkal szemben náluk nem a mennyiségen, hanem a minőségen van a hangsúly. Rebeca szerint a nők az idő múlásával egyre kevesebbet esznek, inkább könnyű salátákat fogyasztanak, és egy pohár bort. 40, 50 évesen így olyan az alakuk, mint 20, 30 éves korukban.

4. A divat

Egy francia 50-es nő gardróbjában kevés, de minőségi, elegáns ruhák találhatók. Nagy hangsúlyt fektetnek a stílusukra, amivel rendszerint lenyűgözik a külföldieket.

5. A szociális életük virágzásnak indul

Egy 50-es, 60-as francia nő baráti köre nemhogy megritkulna, hanem bővül. A gyerekeik felnőttek, a háztartás vezetése, a munka kevesebb időt ölel fel, főleg ha valaki már nyugdíjas, így jut idő a társas életre, a barátokra, közös mozizásra, kávézásra.

6. Az öregedés nem egy betegség, amit kezelni kell

A francia nők körében inkább nevetség tárgyává válik valaki, aki plasztikai sebészhez fordult a ráncai miatt, mintsem, hogy irigykednének nőtársukra. Franciaországban a természetes szépségápolásnak sokkal nagyobb hagyományai vannak, mint a plasztikai műtéteknek.

7. Bármilyen korban hordhatsz olyan ruhát, ami jól áll

A francia 50 éves nők sokszor a 30 éves lányaikkal mennek vásárolni, és ugyanazokat a márkákat hordják, mint a fiatalabb generációk. Szó mi szó: tudnak öltözködni, kisugárzásuk lenyűgöző.

8. A szexben sincs korhatár

A francia nők úgy tartják, hogy 40 éves koruk után lépnek be a szexuális életük második örömteli szakaszába. Az életük rendben van, és ha elváltak, akkor még egy ok, hogy élvezzék a meghitt estéket.

9. Mértékkel, de szinte mindent megengedhetnek maguknak

Későig szórakozhatnak, másnap délelőtt kávéházakban trécselhetnek, legurítva egy pohár bort. Így élt Rebeca egyik 52 éves francia barátnője is. De mindig meg volt szabva a határ, amit sosem lépett át.

Rebeca úgy véli, hogy akkor tudunk szépen megöregedni, ha tiszteljük magunkat, kibékülünk magunkkal, és időt szakítunk a hobbinknak, az utazásoknak, kirándulásoknak, és azokat a dolgokat tesszük, amik boldogságot okoznak.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

A francia nők 9 elképesztő trükkje, amitől sosem öregszenek meg!
error: Content is protected !!