Hazánkban rengeteg ember küzd vérnyomásproblémákkal, amely leginkább a nem megfeleleő táplálkozásnak, és a mozgás szegény életmódnak, valamint a túl sok stressznek tudható be. A korábban leginkább csak az idősebb korosztályt érintő betegség egyre több fiatal embert is fenyeget.

Hirdetés

Image result for ginger garlic

Ha nem akarunk már 35 éves korunkban vérnyomcsökkentő gyógyszereken élni, érdemes odafigyelni arraa, hogy valamivel egészségesebben együnk, és relaxáltabb életet éljünk. Az egyik legfontosabb dolog, hogy evési szokásainkon változtassunk.

Csökkentsük a sült, túl olajos, elsózott, cukros, és túl fűszeres ételek fogyasztását. Iktassunk be minél több zöldséget és gyümölcsöt az étrendünkbe. Annak érdekében, hogy egészséges szervezetünk, és normális vérnyomási értékeink legyen, készítsük el, és alkalmazzuk az alábbi természetes keveréket.

Hirdetés

Csupán két dologra lesz szükségünk hozzá, mégpedig gyömbérre, és fokhagymára.

Hozzávalók:

  • 120 gramm gyömbér,
  • 120 gramm fokhagyma,
  • 1 evőkanál olívaolaj.

Elkészítés: hámozzuk meg a fokhagymákat, és turmixoljuk össze a meghámozott, és apróra vágott gyömbérrel, majd kavarjuk pépes állagúra az olívaolajjal. Ha nincs otthon turmixgépünk, akkor használjunk fokhagymatörőt, a gyömbért pedig reszeljük le.

A pépes masszából kúraszerűen, naponta 1-2 evőkanállal fogyasszunk el.

A gyömbér kiváló gyulladásgátló, antioxidáns, vírusellenes, és immunerősítő. Ajánlott mozgásszervi, és emésztési problémák esetén, megfázásra, érrendszeri betegségek esetén, migrénre, és vérnyomás problémákra.

A fokhagyma érrendszer-erősítő, és antibakteriális hatásáról ismert. Csökkenti a vérnyomást, és a koleszterinszintet.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Így csökkentsd a vérnyomásodat és előzd meg a rákot a gyömbér-fokhagyma keverékkel!
error: Content is protected !!