Kaptam egy gyönyörű orchidea növényt, csodásan virágzott, aztán elkezdett kókakodazni, pusztulni. Nem vártam meg, amíg teljesen meghal, hanem a következőket tettem vele:

Hirdetés

 Image result for orchid woman planting

1.Betettem a cserepet egy edénybe, és teletöltöttem az edényt szoba hőmérsékletű vízzel. A vízben maximum 10 percig hagytam állni, csak egy hét után kellett visszatennem.

2. Közvetlenül azután, hogy megszívta magát vízzel, átültettem egy nagyobb cserépbe. Az új cserép átmérője legalább 2 centivel legyen nagyobb (nem kell sokkal nagyobb cserép, hiszen a növény gyökere igyekszik kitölteni azt a területet, amely rendelkezésére áll). Speciális orchidea földkeverékbe (fenyőkéreg darabok közé) ültettem, s fontos volt a nedvesítés, hogy a gyökerek ne törjenek el.

3. Vettem különleges, orchideának való tápoldatot, és hetente ezzel kezeltem a virágomat. Az oldatot az öntözővízbe kevertem a megadott instrukciók szerint.

Hirdetés

4. Leszedtem az elsárgult leveleket. Nem vágtam le, csak lehúztam azokat, amelyek már maguktól leszedhetők. Ahol a levéltövek zöldek voltak, fenthagytam őket.

5. Szűrt fénybe tettem a növényt, valamennyi reggeli és késő délutáni napot elbír a növény, de a déli napsütés megöli. Minél több napot kell, annál sűrűbben kell a nedvességet pótolni.

6. Sűrűn nézegettem, nem támadta-e meg a növényt valamilyen kórokozó. gombaölő permetet is használtamImage result for orchid woman planting.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Tönkrement az orchideám! Ezt tettem lépésről lépésre és újraéledt!
error: Content is protected !!