Hirdetés

A legtöbben használják, mert nagyon erős fertőtlenítő, de nincsenek tisztában a káros hatásával.

A hipó minden bizonnyal az egyik legszélesebb körben használt tisztítószer. Sok ember használja, hogy fertőtlenítse a konyhát és főleg a fürdőszobát; a penész eltávolítására is alkalmazzák Azonban kiderült, hogy a hipó valójában az egyik legveszélyesebb termék, annak a ténynek köszönhetően, hogy erősen maró hatású. Mint ilyen, irritálja a szemet, a bőrt, és még a légzőrendszert is. Károsítja a tüdő és a nyelőcső nyálkahártyáját.

Még ha hígított is, a hipó akkor is sérülést és irritációt okozhat. Különösen káros a csecsemők, kisgyermekek és háziállatok környékén, tekintettel arra, hogy az immunrendszerük nem képes kivédeni az erős vegyszerek gőzének hatását. Köztudott, hogy kárt okozhat az idegrendszerben, hányás, asztma, migrén lehet a következmény. A legveszélyesebb, ha ecetet vagy bármely más savas terméket használunk vele együtt, ami a mérgező gőzöket termel a levegőben. Ezek belégzése igen káros.

Hirdetés

Azt is érdemes megemlíteni, hogy a hipó hozzájárul a vízszennyezéshez is. Amikor eléri a vízrendszereket, reakcióba lép bizonyos ásványi anyagokkal és veszélyes mérgező vegyületek keletkeznek, amelyek nagyon lassan bomlanak le. A doixin az egyik legrosszabb mellékterméke. Ez a vegyület nehezen bomlik le, több év alatt. Úgy tartják, hogy dioxin egyik kulcsfontosságú kiváltó tényezője az endokrin rendszer rendellenességeinek, mint például az alacsony spermaszám, emlőrák és hererák, ugyanis képes utánozni az emberi hormonokat.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Ezt az egy dolgot ne használd a konyhában és fürdőben, tüdőrákot okoz!
error: Content is protected !!